Aurinkovoimala Goodmanin katolla on toiminnassa ja tuottaa sähköä

aurinkosähkö solnet

Kauppakeskus Goodmanille Hämeenlinnaan on rakennettu yksi Suomen suurimmista aurinkovoimaloista. Voimalan toimitti suomalainen Solnet Green Energy, joka on erikoistunut isojen aurinkovoimaloiden toimituksiin.

 

Goodmanin katolle asennettiin lähes 2 000 paneelia ja näin voimalan nimellisteho on 587 kWp. Älykästä voimalaa optimoidaan paneelitasolla, jonka etuina ovat suurempi sähkön tuotanto sekä pienet elinkaarikustannukset.

Aurinkovoimalaa saatiin käyttöön elokuun puolessa välissä ja jo heti ensimmäisen kuukauden aikana voimala tuotti sähköä 29 MWh, eli enemmän kuin mikä on yhden keskikokoisen omakotitalon vuotuinen sähkönkulutus. Toivomme siis aurinkoisten päivien jatkuvan vielä pitkälle syksyyn”, kertoo kauppakeskusjohtaja Eeva Jauro tyytyväisenä.

Paneelitasolla optimoitu voimala pääsee täällä oikeuksiinsa, sillä katot ovat eri tasoissa ja varjostuksia on runsaasti. Julkisissa kohteissa myös turvallisuuden merkitys korostuu. Solnetin voimalan palo- ja sähköturvaominaisuudet ovat markkinoiden parhaat. Katto saadaan tarvittaessa helposti ja nopeasti jännitteettömäksi”, kertoo Solnetin myyntipäällikkö Antti Tilamaa.

Voimalan tuottamaa sähköä ohjautuu pääasiassa ilmanvaihdon, ilmanvaihdon kautta tehtävän lämmityksen sekä jäähdytyksen kuluttamaan ostettavan sähköenergian pienentämiseen.

Aurinkovoimala on luonnollinen jatkumo kauppakeskus Goodmanin vihreään linjaan: kauppakeskus on rakennettu ympäristöasiat huomioon ottaen ja kauppakeskus onkin saavuttanut ensimmäisenä kauppakeskuksena Suomessa BREEAM In-Use -ympäristösertifikaatilla luokitustason Excellent sekä kiinteistön että ylläpidon osalta.

 

Lisätietoja

Eeva Jauro, kauppakeskusjohtaja, Kauppakeskus Goodman, puh. 020 130 2938 eeva.jauro@realprojekti.fi
Petri Louhio, kiinteistöyksikön salkunhoitaja, Keva, puh. 040 868 0374 petri.louhio@keva.fi
Antti Tilamaa, myyntipäällikkö, Solnet Green Energy Oy, puh. 040 507 3432 antti.tilamaa@solnet.fi

 

Kirjoittaja

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

 

Lähde Solnet lehdistötiedote 11.9.2018

 

Ajankohtaista

Rahtilaivojen käymäläjätevesistä tehdään nyt biokaasua

Rahtialuksilla syntyvät käymäläjätevedet saa purkaa laillisesti Itämereen, vaikka ne pahentavat sen rehevöitymistä. Baltic Sea Action Group kokoaa toimijat uuteen Ship/t Waste Action -yhteistyöhankkeeseen, jossa alusten käymäläjätevedet puretaan satamaan ja niistä tuotetaan biokaasua. Yhteistyöllä vauhditetaan kiertotalouden mukaista toimintamallia, jossa alusten käymäläjätevesistä tuotetaan biokaasua raskaan liikenteen polttoaineeksi. Ship/t Waste Action -yhteistyössä kehitetään jätehuollon arvoketjua eri toimijoiden kesken, […]