Ekotehokas terassi -kilpailu käynnistyi

Helsingin kaupunki hakee uutta ja innovatiivista terassikonseptia, jolla voidaan pidentää terassikautta pohjoisissa olosuhteissa ekologisuudesta tinkimättä. Kaupunki on käynnistänyt Ekotehokas terassi -kilpailun, jossa tavoitellaan ensimmäisenä maailmassa ympäristönäkökulmat huomioon ottavan terassin mallia. Sen avulla halutaan tuoda ekologisuus ja kestävät energiavalinnat lähelle kuntalaisia Helsingin ravintolaterasseille ja kaupunkikuvaan.

 

Ekotehokas terassi -kilpailuun voivat osallistua yritykset ja muut organisaatiot, insinöörit, muotoilijat, arkkitehdit ja muut asiantuntijat, alan opiskelijat sekä heidän muodostamansa työryhmät. Kilpailu on avoin kaikille, joilla on halua ja intoa lähteä luomaan uutta, ympäristönäkökohdat huomioivaa kaupunkikuvaa.

Kilpailun voittajaehdotuksen antaja pääsee mukaan luomaan ekologista kaupunkikuvaa. Helsingin kaupunki maksaa voittajaehdotukselle 5 000 euron palkinnon.

 

Kilpailu on nyt auki – jätä oma ratkaisuehdotuksesi!

Tutustu kilpailun sääntöihin tästä: Ekotehokas terassi -kilpailuohjelma

Kilpailuun osallistutaan täyttämällä ilmoittautumiskaavake. Kilpailuehdotuksia otetaan vastaan sunnuntaihin 12.3.2017 klo 23:59 saakka.

Kilpailijoilla on oikeus tehdä kilpailuohjelmaa koskevia kysymyksiä. Kaikki kilpailua koskevat kysymykset tulee toimittaa sähköpostilla 28.2.2017 mennessä osoitteeseen suvi.hakamies@gnf.fi. Kysymyksiin annetaan vastauksia Ilmastokadun Facebook-sivuilla.

 

 

Ajankohtaista

Q Power ja St1 pilotoivat synteettisen polttoaineen valmistusta biojalostamon hiilidioksidista

Energiayhtiö St1 ja uusiutuvan energian start-up Q Power ovat käynnistäneet yhteishankkeen, jossa kehitetään suomalaisvoimin uudenlaista tapaa valmistaa synteettistä biometaania hiilidioksidista. Pilottihankkeessa Q Powerin biologinen metanointiteknologia hyödyntää St1:n biojalostamon jätepohjaisen etanolin tuotannosta talteen otettua hiilidioksidia. Q Powerin teknologialla saadaan tuotettua vedystä ja hiilidioksidista biometaania. Biologinen metanointiteknologia on kehitetty hyödyntämällä suosta eristettyä mikrobistoa. Biometaania käytetään esimerkiksi uusiutuvana […]