Lähienergialiiton uutiskirje 3/2016: toteutuneita vientikauppoja ja kiinnostavia liiketoimintamahdollisuuksia

Lähienergialiitto haluaa levittää ymmärrystä suomalaisen uusiutuvan energian käytöstä mahdollisimman laajalle yleisölle. Maaliskuu tarjosi toteutuneita vientikauppoja ja mielenkiintoisia kirjoituksia energia-alan uusista liiketoimintamahdollisuuksista. 

Tulevia tapahtumia

Smart Energy Transition -hanke järjestää Electricity markets in Disruption -seminaarin 11.5.2016 Helsingissä, yhdessä EL-TRAN, BCDC Energia ja Neo-Carbon Energy -hankkeiden kanssa.

Lähienergialiiton sääntömääräinen kevätkokous 24.5.2016 (Metropolia AMK, Leppävaara), jossa vieraana mm. Fortumin teknologiajohtaja Heli Antila. Linkin avulla jäsenet voivat ilmoittautua kevätkokoukseen.

Lähienergia käytössä -seminaari järjestetään 14.6.2016 Helsingissä. Tapahtuman ja ohjelman suunnittelu on juuri käynnistynyt, joten jos haluat vaikuttaa sisältöön, ota yhteys järjestöpäällikkö Tapio Tuomeen.

Energia 2016 -tapahtuma kokoaa energia-alan toimijat Tampereelle 25.-27.10.2016, varaa aika kalenteristasi. Lähienergialiitto on mukana tapahtuman järjestelyissä.

Lähienergialiiton sääntömääräinen syyskokous 26.10.2016 Energia 2016 -tapahtuman yhteydessä Tampereella.

Poimintoja Lähienergialiiton viimeaikaisesta toiminnasta

Maaliskuun puolessa välissä järjestettiin Vaasassa EnergyWeek, jonka energisyys viehätti ja innosti Jouko Lampilaa.

Vuoden ilmastoteko 2016 ehdokkaat julistettiin ja mukana on jäsenyrityksistämme Nivos Oy ja Oulun Energia, vielä kerkeät äänestämään.

Savo-Solarille maaliskuu toi kaksi uutta kauppaa:  keräinkenttä Søllestedin aurinkolämpöprojektiin ja keräinkenttä Jyderupin kaukolämpölaitokselle. Lisäksi vuoden 2015 tilinpäätös julkistettiin.

Lähienergialiiton sivujen sisältöä on rikastettu esimerkeillä lähienergiaratkaisuista. Ensimmäiset julkaistiin nyt ja jatkossa julkaistaan runsaasti uusia esimerkkejä.

Ilmasto-, energia- ja innovaatiopolitiikan tutkija Hanna-Liisa Kangas kirjoittaa uusista liiketoimintamahdollisuuksista, joita energiamarkkinoiden murros synnyttää.

Vierasblogi-sarja sai kuukauden aikana uutta sisältöä: Smart Energy Transition -hankkeen Kimmo Ollikka kirjoittaa Pariisin ilmastosopimuksen tarjoamista mahdollisuuksista Suomen taloudelle, BCDC Energia -hankkeen Herman Böök kirjoittaa, miten aurinkoenergian tuotantoennustetta kehitetään, Matti Perkkiö ennustaa energianhintojen nousua, joten nyt kannattaa hankkia lämpöpumppu ja Tuomas Vanhanen analysoi kärkihankkeita,  jotka hakivat TEM investointitukea ja julkaisi pienen oppaan, jonka avulla energiakeskustelun seuraaminen ja osallistuminen on helpompaa. Jos olet kiinnostunut julkaisemaan kirjoituksia lahienergia.org -sivustolla, ota yhteys minuun.

Uutiskirjeen tavoite

Lähienergialiiton tavoite on edistää suomalaista uusiutuvan energian käyttöä ja siihen liittyvää teknologiaa ja liiketoimintaa. Yksi tärkeä osa liiton toiminnasta on myöskin Lähienergialiiton ja sen jäsenten toiminnasta tiedottaminen. Nykymaailmassa viestintäkanavia on monia ja me pyrimme palvelemaan jäsenistöämme ja sidosryhmiämme mahdollisimman monessa kanavassa. Siksi tämä kerran kuukaudessa sähköpostilla lähetettävä uutiskirje. Kaikki Lähienergialiiton uutiskirjeet löytyvät tämän linkin avulla.

Tilaa kuukausittainen uutiskirje Lähienergialiiton toiminnasta. Toivottavasti sisältö tyydyttää.

Muita Lähienergialiiton uutisia ja vilkasta blogausta pääset seuraamaan tämän linkin avulla. Kaikki Lähienergialiiton viralliset julkaisut taas löytyvät tämän linkin avulla.

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Ajankohtaista

energiahaaste wattinen

Energiahaaste: kuka vähentää eniten lämmitysenergian käyttöä talvella?

Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten alueella käynnistyy joulukuussa ensimmäinen taloyhtiöiden Energiahaaste, jossa taloyhtiöt pääsevät mittelemään kaukolämmön energiankulutuksen merkeissä. DNA Oyj:n Wattinen-lämmityspalvelun järjestämässä Energiahaaste 2021 -kilpailussa etsitään pääkaupunkiseudun eniten lämmitysenergiaa tulevana talvena vähentävää taloyhtiötä. Haaste auttaa taloyhtiöitä seuramaan energiankulutustaan ja keksimään uusia keinoja sen tehostamiseen. Kilpailuaika on 1.12.2020–28.2.2021 Asumisen lämmitykseen käytettävän energian ympäristövaikutuksesta on puhuttu viime aikoina […]