Lähienergialiiton uutiskirje 5/2016: ensimmäiset YouTube-opetusvideot julkaistu

Lähienergialiitto haluaa levittää ymmärrystä suomalaisen uusiutuvan energian käytöstä mahdollisimman laajalle yleisölle. Toukokuussa julkaistiin ensimmäiset YouTube-opetusvideot, vaadimme kannusteita pientuottajien yhteiselle ja alueelliselle energiantuotannolle ja vierasblogaajien joukkoon liittyivät Anni Mikkonen ja Kaisa Kosonen.  

Tulevia tapahtumia

Lähienergialiitto ja kansanedustajat Harri Jaskari, Jari Myllykoski, Johanna Karimäki järjestävät 9.6.2016 Aurinkoenergia nyt – työkaluja energiaremonttiin tapahtuman.

Med Natur och miljö vi organiserar Helles solsvar 18.6.2016 hos Heffe och Pippe Ericsson på Stora Ängeskär utanför Kasnäs, Kimitoön. Är du nyfiken på hur du kan driva din sommarstuga med solenergi? Nu har du en chans att se hur det kan fungera i praktiken. Henry Clay Ericsson och Marianne Thun-Ericsson berättar om sina erfarenheter av solpaneler, solfångare och ett minivindkraftverk.

Lähienergialiitto on mukana SuomiAreenassa 11.-13.7.2016 Porissa.

Lähienergialiitto ja Suomen LVI-liitto SuLVI järjestävät 20.10.2016 koulutuksen Lämmitysjärjestelmän valinta muuttuvassa maailmassa.

Energia 2016 -tapahtuma kokoaa energia-alan toimijat Tampereelle 25.-27.10.2016, varaa aika kalenteristasi. Lähienergialiitto on mukana tapahtuman järjestelyissä.

Lähienergialiiton sääntömääräinen syyskokous 26.10.2016 Energia 2016 -tapahtuman yhteydessä Tampereella.

Poimintoja Lähienergialiiton viimeaikaisesta toiminnasta

Lähienergialiiton kevätkokous pidettiin 24.5.2016, jossa vieraili Fortumin teknologiajohtaja Heli Antila.

Lähienergialiiton YouTube opetusvideot -hanke julkaisi ensimmäiset videot, joiden aiheina ovat aurinkolämpö ja -sähkö.

Lähienergialiitto antoi lausunnon maankäyttö- ja rakennuslain muutosesitykseen. Lähienergialiiton mielestä Suomen on kannustettava pientuottajien yhteistä ja alueellista energiantuotantoa.

Lähienergialiiton Esa Salokorpi antoi asiantuntijalausunnon maa- ja metsätalousvaliokuntaan EU:n Kierto kuntoon -toimintasuunnitelmasta.

Vierasblogi-sarja sai kuukauden aikana uutta sisältöä ja kaksi uutta kirjoittajaa: Suomen tuulivoimayhdistyksen toiminnanjohtaja Anni Mikkonen liittyi kirjoittajiin kahdella kirjoituksellaan – kysymällä onko kaikkien pakko tykätä tuulivoimasta ja 1000 MW tuulivoimatehoa on hyvä alku, joka tarvitsee jatkoa, myös Kaisa Kosonen liittyi kirjoittajiin ja aloitti kohottamalla maljan ministeri Rehnille, BCDC Energia -hankkeen Maija-Leena Huotari parantaa energialukutaitoa vertailemalla aikoja jolloin vaari lampun osti nykysähkömarkkinoiden murrokseen ja Tuomas Vanhanen kirjoittaa kuinka biotaloudessa suunnitelmat ja teot eivät kohtaa. Jos olet kiinnostunut julkaisemaan kirjoituksia lahienergia.org -sivustolla, ota yhteys minuun.

Uutiskirjeen tavoite

Lähienergialiiton tavoite on edistää suomalaista uusiutuvan energian käyttöä ja siihen liittyvää teknologiaa ja liiketoimintaa. Yksi tärkeä osa liiton toiminnasta on myöskin Lähienergialiiton ja sen jäsenten toiminnasta tiedottaminen. Nykymaailmassa viestintäkanavia on monia ja me pyrimme palvelemaan jäsenistöämme ja sidosryhmiämme mahdollisimman monessa kanavassa. Siksi tämä kerran kuukaudessa sähköpostilla lähetettävä uutiskirje. Kaikki Lähienergialiiton uutiskirjeet löytyvät tämän linkin avulla.

Tilaa kuukausittainen uutiskirje Lähienergialiiton toiminnasta. Toivottavasti sisältö tyydyttää.

Muita Lähienergialiiton uutisia ja vilkasta blogausta pääset seuraamaan tämän linkin avulla. Kaikki Lähienergialiiton viralliset julkaisut taas löytyvät tämän linkin avulla.

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Ajankohtaista

lämmön kausivarasto

Vantaan Energia aloittaa maailman suurimman lämmön kausivaraston ”Varannon” rakentamistyöt Vantaalla

Varannoksi nimetty lämmön kausivarasto toteutetaan louhimalla 1 100 000 m3 vesisäiliö tunneli- ja prosessitiloineen syvälle peruskallioon Vantaan Kuusikonmäkeen. Samaan yhteyteen rakennetaan myös kaksi 60 MW sähkökattilaa. Varaston toimintaperiaatteena on, että varastossa oleva vesi lämmitetään jopa 140-asteiseksi, jolloin se kykenee varastoimaan 90 GWh lämpöenergiaa. 90 GWh lämpöenergiaa vastaa suomalaisen keskikokoisen kaupungin koko vuoden lämmöntarvetta tai 1,3 miljoonan […]