Liikennekaasua saa nyt myös Tuskusta Etelä-Savon Energia Oy:n e-kaasuasemalta

kaasuauto tankkaus

Etelä-Savon Energia Oy:n omistama kaasutankkausasemaketju, e-kaasuasemat, on laajentanut tänä kesänä toimintaansa ja jakelee kaasua neljällä julkisella kaasuntankkausasemalla, jotka sijaitsevat Mikkelissä Graanilla, Tuskussa ja Haukivuorella sekä Pertunmaan Kuortissa. Asemista kaksi, Tuskun ja Kuortin kaasuntankkausasemat, ovat valmistuneet tänä kesänä. Tuskun e-kaasuasemalla jaellaan paineistetun biokaasun lisäksi nesteytettyä kaasua, joka soveltuu erityisen hyvin pitkän matkan kuorma-autoliikenteelle.

 

Tuskun e-kaasuasema sijaitsee valtatie 13:n välittömässä läheisyydessä Insinöörinkadulla lyhyen matkan päässä 5-tieltä. Tuskun asemalla jaellaan nesteytettyä kaasua (LNG), joka soveltuu pitkiä matkoja ajavalle kuorma-autoliikenteelle esimerkiksi terminaalien välisiin ajoihin. Lisäksi asema tarjoaa paineistettua biokaasua (CBG) ja paineistettua maakaasua (CNG), joita käyttävät aktiivisesti henkilöautoliikenne sekä erityisesti jakeluliikenne, kuten linja-autot ja jätteenkuljetuskalusto.

Tuskun asema on hyvällä paikalla, tilava ja tankkaus sujuu nopeasti”, toteavat biokaasulla ajavat kuljettajat Kimmo Lummeranta ja Jarno Pekkanen Lassila & Tikanojalta.

 

LNG on kehittyvä polttoaine ja sen jakeluinfrastruktuuri paranee koko ajan

Tällä hetkellä LNG:tä voi tankata Mikkelin lisäksi muun muassa Helsingissä, Lahdessa, Jyväskylässä ja Kuopiossa. Nesteytetyn kaasun päästöt ovat dieseliä pienemmät, hinta edullinen ja polttoaineen tiheys mahdollistaa myös autolle hyvän kantaman.

Etelä-Savon Energia Oy:n toimitusjohtaja Erkki Karppanen on tyytyväinen jakeluasemaverkoston laajenemiseen. Asemien sijainnit on suunniteltu niin, että ne palvelevat mahdollisimman hyvin eri asiakkaita. Seuraavaksi keskitytään asemien toimintavarmuuteen ja asiakaskokemuksen kehittämiseen. Vaihtoehtoisilla polttoaineilla vastataan vaateisiin ilmanlaadun parantamisesta ja lähipäästöjen vähentämisestä. Lähipäästöjen väheneminen on erityisen tärkeää kaupunkialueilla, Karppanen jatkaa.

 

Raskaan liikenteen ajoneuvojen valmistajat ovat ottaneet kaasutankkausasemaverkoston laajenemisen ilolla vastaan

Nesteytettyä kaasua polttoaineena käyttävien kuorma-autojen valikoima on kasvanut, ja LNG-autoja myyvät useat toimijat, kuten Scania, Iveco ja Volvo. Scania Suomi Oy:n Michael Mannfors kertoo

Scanialla on tarjota laaja valikoima vaihtoehtoisilla polttoaineilla toimivia ratkaisuja, joista kaasukäyttöisillä CNG- ja LNG-kuorma- ja linja-autoilla on merkittävä rooli CO2-päästöjen vähentäjänä. Biokaasua käytettäessä voidaan saavuttaa jopa lähes 90 % CO2-päästövähenemä tavalliseen dieseliin verrattuna. Tuotteemme on otettu erittäin hyvin markkinoilla vastaan ja niitä liikkuukin enenevässä määrin maanteillämme eri käyttötehtävissä. LNG-autot soveltuvat erityisen hyvin pitkän toimintasäteensä ansiosta pidemmille reiteille, kuten runkokuljetuksiin, mutta LNG-autoja on myös paikallisessa käytössä. Asiakkaan tarve ratkaisee mikä vaihtoehdoistamme on soveltuvin kuhunkin käyttötehtävään.”

 

Lisätietoja

Mikko Liukkonen, Etelä-Savon Energia Oy, p. 044 735 3862

 

Lähde ESE:n verkkosivut.

 

Ajankohtaista

Savosolar saksa

Meriaura Energy – Savosolar toimittaa aurinkolämpöjärjestelmän Bauer Holzenergielle Saksan Bad Rappenauhun

Meriaura Energy Oy – Savosolar, joka on Meriaura Group Oyj:n kokonaan omistama tytäryhtiö, on allekirjoittanut sopimuksen Bauer Holzenergie GmbH u. Co.KG:n kanssa aurinkolämpöjärjestelmän kokonaistoimituksesta Bad Rappenauhun, Saksaan. Aurinkolämpökeräinkentän koko tulee olemaan lähes 29 000 bruttoneliömetriä ja toimitussopimuksen arvo noin 9 miljoonaa euroa – Meriaura Energyn suurin toimitus tähän mennessä. Toimitettava aurinkolämpöjärjestelmä tuottaa lämpöä laajennettuun kaukolämpöverkkoon. […]