Merus Power toimittaa STATCOM-kompensaattoreita vihreän teräksen tuotantoon, Saudi-Arabiaan ja Viroon

sähkölinja

Merus Power Oyj toimittaa kompensaattorit vihreän teräksen tuotantoon, kaksi STATCOM-kompensaattoria ja ohjausjärjestelmän GRK:lle tukemaan Viron raideliikenteen sähkönlaatua. Kompensaattorien tehtävänä on varmentaa sähkönlaatu junarataa syöttävillä sähköasemilla. Lisäksi Merus Power toimittaa STATCOM-kompensaattorin tukemaan Saudi-Arabiassa sijaitsevan ilmeniittisulaton valokaariuunin toimintaa. 

Merus Power terästeollisuuden murroksessa – toimittaa kompensaattorit vihreän teräksen tuotantoon

Merus Power on saanut merkittävän kompensaattoritilauksen yhdeltä metalliteollisuuden johtavalta tuotantolaitosten järjestelmätoimittajalta. Kompensaattorien tehtävä on parantaa vihreän terästehtaan energiatehokkuutta ja ne toimitetaan eurooppalaiselle asiakkaalle vuoden 2025 aikana. Tyypillisesti Merus®  STATCOM -järjestelmät maksavat tässä teholuokassa ja toimituslaajuudessa 4,5-6,5 miljoonaa euroa lopullisesta toimituslaajuudesta ja mahdollisesta laajennussopimuksesta riippuen.

Vihreä teräs on terästä, joka valmistetaan käyttäen uusiutuvilla energialähteillä tuotettua vetyä, mikä vähentää hiilidioksidipäästöjä merkittävästi perinteisiin valmistusmenetelmiin verrattuna. Merus Power on aktiivisesti mukana tässä terästeollisuuden murroksessa, tarjoten ratkaisuja, jotka parantavat energiatehokkuutta ja tukevat hiilineutraaliustavoitteita.

Olemme vahvasti mukana terästeollisuuden siirtymää kohti hiilineutraaliuutta. Uusiutuva energia ja modernit valokaariuuni- ja kompensointiteknologiat ovat tässä kehityksessä avainasemassa. Merus Powerin pitkä erikoisosaaminen terästeollisuuden asiakkaiden ja kumppaneiden tukemisessa ja laitteiden mitoittamisessa antaa varmuutta asiakkaillemme. Voimme osaamisellamme varmistaa vakaan sähköverkon terästehtaille. Olemme luotettava kumppani, jonka avulla asiakkaat voivat onnistua omissa hankkeissaan,” kommentoi Merus Powerin toimitusjohtaja Kari Tuomala.

Merus Power toimittaa kaksi kompensaattoria tukemaan raideliikennettä Virossa

GRK vastaa merkittävästä ratahankkeesta Virossa, jossa Aegvidusta Tarttoon kulkevaa pääraidetta sähköistetään noin 150 kilometrin verran. Tämä hanke on osa laajempaa strategiaa, jossa Virossa investoidaan voimakkaasti rataliikenteeseen. Viron tavoitteena on sähköistää suurin osa maan nykyisestä rataverkosta vuoden 2028 loppuun mennessä. Virossa on noin 1 200 kilometrin rataverkosto, josta vain Tallinnan ympäristön rataosuudet ovat sähköistetty. Rautateiden sähköistäminen on osa Viron vihreää siirtymää, sillä sen myötä dieselillä kulkeva junaliikenne voidaan korvata ympäristöystävällisemmällä kalustolla.

Merus® STATCOM ‑kompensaattorien tehtävänä on kompensoida rataa syöttävien muuntajien aiheuttamaa epäsymmetriaa, ja varmistaa sähkönlaatu muualla sähköverkossa. Kompensaattorien toimitus ja käyttöönotto tapahtuu vuoden 2025 aikana.

Todellinen asiantuntemus ja edistyksellinen teknologia ovat edellytys sille, että tämän merkittävän infrastruktuurihankkeen edellyttämä sähkönlaatu voidaan saavuttaa. Merus Power on luotettava kumppani, jolta löytyy molempia. Yhteistyömme on sujunut hyvin”, kertoo GRK Eesti AS:n toimitusjohtaja Tiit Roben.

Liikenteen sähköistyminen on ollut voimakkaassa kasvussa jo useiden vuosien ajan, ja tämä kehitys vahvistaa Merus Powerin markkina-asemaa. Merus Power hallitsee esimerkiksi sähköautojen latausinfran ja raideliikenteen sähkönlaadun varmistamisen, mikä kertoo sen monipuolisista sovelluskohteista ja laajasta asiakaskunnasta. Yhtiö on sähkönlaadun moniosaaja ja toimittaa ratkaisujaan jatkuvasti erikokoisiin sähkönlaadun hankkeisiin ympäri maailmaa.

On hienoa olla mukana Viron kunnianhimoisessa rautateiden sähköistyshankkeessa. Teknologiamme parantaa sähkönjakelun vakautta ja tukee maan vihreän siirtymän tavoitteita,” kommentoi Kari Tuomala, Merus Power Oyj:n toimitusjohtaja.

Merus Power toimittaa vajaan 4 miljoonan euron kompensaattorin Saudi-Arabiaan

Merus Power toimittaa STATCOM-kompensaattorin tukemaan Saudi-Arabiassa sijaitsevan ilmeniittisulaton valokaariuunin toimintaa. Ilmeniittisulattohankkeen on alun perin toimittanut Outotec, joka yhdistyi Metson kanssa vuonna 2020. Metso ja ASIC ovat sopineet tehtaan kakkosuunin peruskorjauksesta ja modernisoinnista, ja uunin on tarkoitus käynnistyä vuoden 2025 aikana. Merus Powerin kompensaattoritoimituksen on arvioitu sijoittuvan kesälle 2025. Merus Powerin ja Metson välisen sopimuksen arvo on vajaa 4 miljoonaa euroa.

Valokaariuuni vaatii paljon energiaa metallin sulattamiseen ja aiheuttaa epätasaista kuormitusta sähköverkkoon sulatusprosessin eri vaiheissa. Tämä syklinen kuorma voi aiheuttaa häiriötä koko laitoksen keskijänniteverkkoon ja heijastua muihin laitteistoihin sekä ympäröivään verkkoon. Merus® STATCOM tasaa keskijänniteverkon jännitettä ja poistaa häiriöitä. Kompensaattori parantaa tuotannon energiatehokkuutta ja vähentää suhteellisia hiilidioksidipäästöjä kompensoimalla sähköverkon häiriöitä. Sen avulla sähköverkon laatuvaatimukset on helpompi täyttää ja ylläpitää.

Olemme tyytyväisiä yhteistyöhön Merus Powerin kanssa tämän ratkaisun suunnittelussa. Merus Power on metalliteollisuuden sähkönlaadun asiantuntija, joka ymmärtää syvällisesti alan erityisvaatimukset ja yhteistyö on sujunut hyvin,” kommentoi Metson projektipäällikkö Reima Eskelinen.

Merus Powerin kokemus ja vankka asiantuntemus metalliteollisuuden sähkönlaadun kompensoinnissa on hankittu useiden vuosien aikana. Asiakas saa koko tiimin asiantuntemuksen hankkeen kehittämiseen ja toteutukseen sekä tietenkin pitkälle kehitetyn ja luotettavan kompensaattoriteknologian. Haluamme osaamisellamme helpottaa asiakkaidemme työtä ja samalla parantaa metalliteollisuuden energiatehokkuutta. Olemme vuosien ajan kehittäneet omaa osaamistamme ja tuotteitamme vastaamaan nykyajan haasteisiin,” toteaa Merus Powerin toimitusjohtaja Kari Tuomala.

 

Lähde Merus Power Oyj:n tiedote, tiedote ja tiedote.

Ajankohtaista

aurinkolämpö Savosolar

Savosolarin Condatin toimitus luovutettu, maailman ensimmäinen seurantasysteemi suurilla tasokeräimillä

3,3 MW:n aurinkolämpölaitos Condat-sur-Vézèren kaupungissa Ranskassa otettiin käyttöön tammikuussa 2019 ja on luovutettu menestyksekkään testauskäytön jälkeen asiakkaalle NewHeat SAS:lle.   Toimitettu aurinkolämpölaitos, joka on suurin teolliseen prosessilämpöön Euroopassa koskaan toimitettu aurinkolämpöjärjestelmä, tuottaa keskimäärin 4 000 MWh lämpöä vuosittain. Se kattaa paikallisessa paperitehtaassa 32% höyryntuotannon lämmitetyn veden tarpeesta. Aurinkolämpökentän tuotto on erittäin korkea, yli 1000 kWh/m2, […]