Motivalta tietopaketti aurinkosähköstä

by

Motiva on julkaissut sivuillaan laajan tietopaketin aurinkosähköön liittyen. Aineistossa on perustiedot aurinkosähköstä, laitteistoista, hankinnasta ja asennuksesta. Myös lainsäädäntöä ja standardeja, rakentamismääräyksiä, sähköverkkoon liittymistä ja sähkön myyntiä käsitellään. Sivuilla on lisäksi esimerkkejä käyttökokemuksista ja aurinkotuotannon seurantakohteita.

 

Aurinkosähkö-sivustosta on pyritty laatimaan monipuolinen, jotta se palvelisi erilaisia kohderyhmiä. Tavallisille aurinkosähköä suunnitteleville yksityishenkilöille sivusto tarjoaa hyvät perustiedot, mutta myös esimerkiksi työ- ja elinkeinoministeriö on maininnut käyttävänsä aineistoa edistäessään sähkön pientuotanoa. Näiden lisäksi sivusto tarjoaa eväitä myös mm. aurinkosähköasentajien koulutukseen.

Suurin hyöty sivustosta on, että se on kerännyt tiedon aurinkosähköstä yhteen paikkaan. Motivan asiantuntija Milja Saari sanoo, että sivustolla pyritään nimenomaan täyttämään aukkoa suomen kielisestä tiedosta, jota tarvitaan jatkuvasti enemmän ja enemmän kiinnostuksen lisääntyessä aurinkosähköä kohtaan.

Työtä on ollut edistämässä myös Suomen Lähienergialiiton asiantuntijoita. Apuna hankkeessa on ollut myös edustajia ABB:stä, Energiateollisuudesta, Fortumilta, GBC Finlandista, Helsingin Energiasta, Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta, SRV:stä, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL:sta, Tekesistä ja ympäristöministeriöstä.

www.motiva.fi/aurinkosahko

Lisätiedot:
Milja Saari, Motiva
etunimi.sukunimi@motiva.fi

Ajankohtaista

Verkkoon kytketyn sähkön pientuotannon tilastointi alkaa

Kesä-marraskuun aikana Energiavirasto selvitti Suomessa verkkoon kytketyn sähkön pientuotannon tehon, 120 MW. Jatkona tälle työlle Energiavirasto antoi määräyksen 30.11.2015, että osana sähköverkkotoiminnan tunnuslukujen raportointia sähköverkonhaltijat raportoivat myös verkkoon kytketyn sähkön pientuotannon tehon tuotantomuodoittain. Pientuotannoksi luokitellaan sähköverkkoon kytketyt, alle 1000 kW tuotantoyksiköt ja tilastoitavat tuotantomuodot ovat: Aurinko, nimellisteho yhteensä, kW Tuuli nimellisteho yhteensä, kW Bio, nimellisteho yhteensä, kW Vesi, nimellisteho […]