Motivalta tietopaketti aurinkosähköstä

by

Motiva on julkaissut sivuillaan laajan tietopaketin aurinkosähköön liittyen. Aineistossa on perustiedot aurinkosähköstä, laitteistoista, hankinnasta ja asennuksesta. Myös lainsäädäntöä ja standardeja, rakentamismääräyksiä, sähköverkkoon liittymistä ja sähkön myyntiä käsitellään. Sivuilla on lisäksi esimerkkejä käyttökokemuksista ja aurinkotuotannon seurantakohteita.

 

Aurinkosähkö-sivustosta on pyritty laatimaan monipuolinen, jotta se palvelisi erilaisia kohderyhmiä. Tavallisille aurinkosähköä suunnitteleville yksityishenkilöille sivusto tarjoaa hyvät perustiedot, mutta myös esimerkiksi työ- ja elinkeinoministeriö on maininnut käyttävänsä aineistoa edistäessään sähkön pientuotanoa. Näiden lisäksi sivusto tarjoaa eväitä myös mm. aurinkosähköasentajien koulutukseen.

Suurin hyöty sivustosta on, että se on kerännyt tiedon aurinkosähköstä yhteen paikkaan. Motivan asiantuntija Milja Saari sanoo, että sivustolla pyritään nimenomaan täyttämään aukkoa suomen kielisestä tiedosta, jota tarvitaan jatkuvasti enemmän ja enemmän kiinnostuksen lisääntyessä aurinkosähköä kohtaan.

Työtä on ollut edistämässä myös Suomen Lähienergialiiton asiantuntijoita. Apuna hankkeessa on ollut myös edustajia ABB:stä, Energiateollisuudesta, Fortumilta, GBC Finlandista, Helsingin Energiasta, Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta, SRV:stä, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL:sta, Tekesistä ja ympäristöministeriöstä.

www.motiva.fi/aurinkosahko

Lisätiedot:
Milja Saari, Motiva
etunimi.sukunimi@motiva.fi

Ajankohtaista

tuki

Kunnille ja maakunnille tarjolla avustusta vihreän siirtymän investointihankkeiden kaavoitukseen, lupamenettelyyn ja selvityksiin

Kunnat ja maakuntien liitot voivat hakea ympäristöministeriöltä avustusta vihreää siirtymää edistävien investointihankkeiden kaavoitukseen, lupamenettelyyn ja niihin liittyviin selvityksiin. Haettavana on yhteensä 1,75 miljoonaa euroa. Avustushaku on auki 12.9.–18.10.2022.   Vihreän siirtymän investointihankkeilla tarkoitetaan investointeja, joilla edistetään suoraan tai välillisesti päästövähennyksiä, luonnonvarojen käytön vähentämistä ja kiertotaloutta. Hankkeiden tulee noudattaa ”ei merkittävää haittaa” (Do No Significant Harm, […]