OptiWatti voittoon Kasvu Open Fast Track Energy -kasvupolulla

by

Lähienergialiiton yritysjäsenten voitokas eteneminen jatkuu: OptiWatti voitti kasvuyritysten energia-alan sparrauskilpailun. Toimitusjohtaja Juha Marjeta ”Hienoa, että pitkäjänteistä työtämme energiakulutuksen pienentämiseksi arvostetaan”.

 

Energia-alaan liittyvien yritysten kasvuohjelman, Fast Track Energy -Kasvupolun, voittajaksi on valittu Opti Automation Oy Espoosta. Yritys etenee valtakunnalliseen Kasvu Openin finaaliin, jossa valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset start again ja start up -sarjoissa. Voittaja kutsutaan lisäksi sparrattaviksi Tukholmaan ensi tammikuussa yhdessä Digi- ja IoT-alan kovimpien kasvuyritysten kanssa. Valinnat tehtiin kaikkiaan 13 yrityksen joukosta, jotka puolestaan seulottiin kolmen päivän sparrausprosessiin 28 hakijasta.

Opti Automation Oy:n tuote OptiWatti säästää sähkölämmityksessä siten, että vuorokauden eri hetkille ja huonekohtaisesti saadaan haluttu lämpötila. Tuomariston mukaan Opti Automation Oy on kaikista Kasvupolulle osallistuneista yrityksistä pisimmällä tuotteensa kaupallistamisessa. Yritys vakuutti vahvoilla myyntinäytöillään. Sillä on mahdollisuudet skaalautua laajasti kansainväliseen markkinaan, mikä on vakuuttanut myös rahoittajat. Kasvupolun yhteistyökumppani Landis+Gyr haluaa haastaa tämän yrityksen valloittamaan Ruotsin markkinaa Tukholman Kiitoradalle eli sparraukseen

Kasvu Open on Suomen suurin yritysten kasvun sparrauskilpailu. Kasvuyrittäjyysohjelmaan osallistuvat yritykset pääsevät testaamaan ideoitaan ja vauhdittamaan kasvuaan yhdessä omien alojensa parhaiden asiantuntijoiden kanssa. Ohjelma jakautuu toimialoittain tai alueittain, esim. energia-alan yrityksille on Fast Track Energy -niminen osuus, hyvinvointi- tai hyvinvointiteknologian-alalla on Hyvinvointialan Digital Health osuus.

 

Kirjoittaja:

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

 

Lisätietoja

OptiWatti
Kasvu Open tiedote 10.6.2016

Ajankohtaista

Ilmatieteen laitos tutkii säätilanteiden vaikutusta aurinkoenergian tuotantoon oman aurinkovoimalan avulla

Ilmatieteen laitoksen päätoimipisteen katolle Helsingin Kumpulaan on pystytetty kesän aikana 80 aurinkopaneelia. Energiantuotannon lisäksi aurinkovoimalan avulla tutkitaan, miten erilaiset sääolot vaikuttavat energiantuotantoon.   Ilmatieteen laitoksen katolle rakennetun paneelikentän teho on 20 kW, mikä vuosituotantona vastaa kolmen kotitalouden energiantarvetta. ”Tavoitteenamme on paitsi hyödyntää aurinkovoimaa energiankulutuksessamme myös selvittää tarkasti, kuinka paljon energiaa paneeleista käytännössä saadaan eri säätilanteissa […]