Parkkisähkö ja Fibox yhteistyöhön sähköautojen lataamisessa

by

Parkkisähkö ja Fibox julkistavat kattavan mallisarjan Type 2- ja Schuko-latausasemia sekä kaapelointijärjestelmän komponentteja.

 

Fibox tunnetaan auton lämmitykseen käytettävien piharasioiden valmistajana. Näitä kansan suussa lämpötolpiksikutsuttuja laitteita löytyy suomalaisten talojen pihoilta satoja tuhansia.

Nyt Parkkisähkö ja Fibox ovat lyöneet voimansa yhteen. Teknologisen yhteistyön ytimessä on Parkkisähkön patentoima kaapelointijärjestelmä, jolla sähköauton latausvalmius voidaan toteuttaa jopa 90 prosenttia perinteisiä menetelmiä edullisemmin, ja kerralla kaikille autopaikoille. Kaikki uuden mallisarjan tuotteet perustuvat pikaliittimeen, jonka avulla latauslaite voidaan asentaa vain minuuteissa. Pikaliitin muodostaa avoimen alustan, johon voidaan liittää useamman laitevalmistajan latureita. Ikään kuin sähköautojen lataamisen USB.

Yhteistyösopimuksen myötä Parkkisähkö laajenee latausoperaattorista teknologiatoimittajaksi. Fibox-yhteistyö avaa Parkkisähkölle ovet maailmanlaajuiseen jakelukanavaan ja kyvyn skaalata tuotantoa uudelle tasolle.

Fiboxilla on pitkä kokemus siitä, miten sähkö tuodaan parkkipaikoille turvallisesti ja kustannustehokkaasti, ja suomalaiset ovat tottuneet luottamaan Fiboxin piharasioiden toimintaan kaikissa olosuhteissa. Sähköautobuumin myötä tälle osaamiselle on kova kysyntä, ja Fiboxin laajan myyntiverkostn kautta nämä teknologiat ovat helposti saatavilla, myös maailmalla.

 

 

Kirjoittaja

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Lähde Parkkisähkö-sivusto

 

Ajankohtaista

Q Power ja St1 pilotoivat synteettisen polttoaineen valmistusta biojalostamon hiilidioksidista

Energiayhtiö St1 ja uusiutuvan energian start-up Q Power ovat käynnistäneet yhteishankkeen, jossa kehitetään suomalaisvoimin uudenlaista tapaa valmistaa synteettistä biometaania hiilidioksidista. Pilottihankkeessa Q Powerin biologinen metanointiteknologia hyödyntää St1:n biojalostamon jätepohjaisen etanolin tuotannosta talteen otettua hiilidioksidia. Q Powerin teknologialla saadaan tuotettua vedystä ja hiilidioksidista biometaania. Biologinen metanointiteknologia on kehitetty hyödyntämällä suosta eristettyä mikrobistoa. Biometaania käytetään esimerkiksi uusiutuvana […]