Rejlers yhdistää ICT:n insinööriosaamiseen ja tarjoaa asiakkailleen myös digitaalisia palveluratkaisuja

sähköverkko

Rejlers on ollut Lähienergialiiton jäsenenä vuodesta 2016 lähtien. Lähienergialiiton toiminnanjohtaja Tapio Tuomi tapasi Rejlersin Lasse Kankaisen, joka työskentelee palvelupäällikkönä Rejlersin Sähköverkot-yksikössä. He kävivät läpi Rejlersin tuoreimpia tapahtumia, jotta Lähienergialiiton sivujen lukijat saavat paremman kuvan yrityksestä.

 

Suomen Rejlers on osa pohjoismaista Rejlers AB -yhtiötä

Lasse kertoi perustiedot yrityksestä, ”Me tarjoamme monipuolisia insinööripalveluja teollisuuden, energian, rakentamisen ja infran asiakaskunnille. Rejlers yhdistää ICT:n insinööriosaamiseen ja tarjoaa asiakkailleen myös digitaalisia palveluratkaisuja. Rejlersin osaaminen on asiakkaiden käytössä konsulttipalveluina, palvelutuotteina ja projektiratkaisuina.

Suomessa löydät Rejlersin toimipisteen 19 paikkakunnalla. Ne ovat Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Joensuussa, Jyväskylässä, Kemissä, Kotkassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Kurikassa, Lappeenrannassa, Lohjalla, Mikkelissä, Porissa, Porvoossa, Salossa, Savonlinnassa, Tampereella, Turussa ja Vantaalla. 

Rejlers-konsernin Suomen yhtiöiden liikevaihto vuonna 2018 oli noin 56,2 miljoonaa euroa. Toiminta Suomessa alkoi vuonna 1980 Mikkelissä. Nyt henkilökuntaa on yli 700. 

 

Fingrid jatkaa Rejlersin kanssa kohti uudistuvia sähkömarkkinoita

Rejlers Finland jatkaa Suomen kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj:n energiamittareiden sähköenergia- ja sähkönlaatutietojen etäluenta- ja toimituspalveluiden tuottajana. Optioiden kera uusi sopimus on tehty 2025 loppuun.

Rejlers on toiminut mittauspalveluiden tuottajana jo yli 20 vuotta. Etäluenta ja siihen liittyvät mittaustiedon jatkojalostamiseen liittyvät palvelut ovat kehityksen painopisteenä”, sanoo Lasse Kankainen.

Kantaverkkoyhtiö Fingrid ja Rejlers käynnistivät varttitaseeseen siirtymiseen kehitysprojektin 2018 ja mittauksia pilotoitiin vartissa. Nyt siirrot tuntimittauksista 15 minuutin mittausjaksoon on jo käynnistetty ja Rejlers on toteuttamassa tätä siirtoa.

Pohjoismaat ovat siirtymässä varttitaseeseen muun Euroopan mukaisesti. Tavoiteaikataulu käyttöönotolle oli joulukuu 2020, mutta pohjoismaiset kantaverkkoyhtiöt ovat suositelleet käyttöönoton siirtämistä runsaalla vuodella. Varttitaseeseen siirrytään, sillä sään mukaan vaihteleva sähköntuotanto lisääntyy samalla, kun säätökykyinen tuotanto vähenee. Mittausjaksoa on lyhennettävä muuttuvan tuotannon ja kulutuksen tasapainon säilyttämiseksi.

 

Rejlers ja Elenia tutkivat uusia sähköverkon kunnonvalvonnan menetelmiä

Rejlers Finland Oy ja Elenia Oy tutkivat, kuinka drone- ja sensoriteknologia voi tehostaa sähköverkon kunnonvalvontaa. Kenttäpäivien aikana tuotettu aineisto luo projektin jatkamiselle lupaavan perustan.

Käynnissä olevassa tutkimusprojektissa Rejlers Finland Oy ja Elenia Oy tutkivat muun muassa ääneen perustuvien mittausten ja drone-teknologian hyödyntämistä sähköverkon kunnonvalvonnassa. Tutkimuksessa selvitetään kunnonvalvonnan tavoitteita ja nykyisiä menetelmiä sekä pohditaan, kuinka nykyaikaisella drone- ja sensoriteknologialla voitaisiin tehostaa kunnonvalvonnan prosesseja.

 

Rejlers ja Kuopion Energia solmivat kumppanuuden

Kuopion Energia on valinnut Rejlersin mittaustiedonhallinnan palveluntuottajaksi. Solmitulla sopimuksella Kuopion Energian sähköverkko- ja kaukolämpöliiketoiminnan mittaustiedonhallinta siirtyy Rejlersin vastuulle. Palvelun käyttöönotto tullaan toteuttamaan tämän vuoden aikana. Lue lisää…

 

Rejlersin insinööri- ja asiantuntijaosaamista löytyy myös aurinkoenergian hyödyntämiseen ja sähköisen liikenteen vaatimaan infraan

Aurinkoenergian tuotanto Suomessa on kasvanut viime vuosina hyvin nopeasti ja myös kunnat ja kaupungit ovat luonnollisesti tunteneet tehtäväkseen osallistua tähän yhteen ilmastonmuutoksen vastaiseen toimintaan. Kunnilla ja kaupungeilla onkin erittäin hyvät mahdollisuudet osallistua aurinkoenergian tuotantoon, johon otollisimpia kohteita ovat laajat yhtenäiset kattopinnat, joita kuntien erilaisten palvelujen tarjoamiseen tarkoitetuissa kiinteistöissä on.” kertoo Lasse Kankainen.

Aurinkoenergian hyödynnettävyyttä ja sen potentiaalia voi kuitenkin olla vaikeaa hahmottaa, koska kunnilla ja kaupungeilla on usein omistuksessaan useita kohteita ja ne poikkeavat monesti paljon toisistaan niin sijainnin, kattotyypin kuin muiden ominaisuuksiensa puolesta. Paras tapa lähestyä aihetta on teettää aurinkoenergiakartoitus, joka auttaa asiakasta tekemään fiksut investoinnit tulevaisuuteen.

Toinen merkittävä energia-alan trendi on liikenteen sähköistyminen.  Sähköautojen yleistyessä etenkin kaupunkialueiden latausinfrastruktuurin kehittämiseen kohdistuu suuria paineita. Sähkönjakeluverkosta otettavan tehon tarve kasvaa latauspisteiden lisääntyessä ja pikalatauspisteiden lataustehojen kasvaessa, joka luo haasteita paikalliselle sähkönjakeluverkolle. Näihin ja muihin liikenteen sähköistymisen haasteisiin vastaaminen kaipaa rautaista ammattitaitoa tulevaisuuden älykkäästä sähköverkosta.

 

Kirjoittaja

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

 

 

Ajankohtaista

free

Framtidens Energi Expert försöker eliminera bristen av experter i Nyland

FrEE – Framtidens EnergiExpert – Tulevaisuuden energiaosaajat hiilivapaaseen kasvuun -projektet försöker eliminera den brist av experter inom Nyland som man väntar sig inom energi- och byggnadsteknikbranscherna i och med energiomändringen. Denna förändring kommer växla energiproduktionens struktur från central till decentraliserad, och minskar bruket av fossila bränslen. Projektet erbjuder hjälp till både företag och privat personer, […]