Sähköverkkoyhtiöt keräävät asiakkailtaan palautetta jakeluverkon kehittämissuunnitelmiin

sähköverkko hajautettu tuotanto

Sähkönkäyttö lisääntyy lähivuosina, kun sähkö korvaa fossiilisia polttoaineita teollisuudessa, liikenteessä ja lämmityksessä. Samaan aikaan uusiutuvaa sähköntuotantoa liitetään yhä enemmän jakeluverkkoihin. Tämä edellyttää sähköverkkojen kehittämistä ja uudistamista. Sähköverkkojen kehittäminen on verkkoyhtiöiden lakisääteinen velvollisuus, jonka noudattamista Energiavirasto valvoo.

Kukin sähkön jakeluverkkoyhtiö laatii kahden vuoden välein jakeluverkon kehittämissuunnitelman, jossa yhtiö kuvaa sähköverkon kehittämisen periaatteet ja tavoitteet. Kehittämissuunnitelmissa kerrotaan, miten paikallista sähköverkkoa kehitetään tulevaisuudessa, jotta se takaa luotettavan sähkönjakelun ja mahdollistaa energiamurrokseen ja puhtaaseen siirtymään osallistumisen nykyisille ja tuleville asiakkailleen.

Osallistu ja kommentoi suunnitelmia toukokuun ajan

Seuraavat jakeluverkon kehittämissuunnitelmat valmistuvat kesällä 2024. Ennen kehittämissuunnitelmien valmistumista sähköverkkoyhtiöiden asiakkailla on toukokuun ajan mahdollisuus kommentoida suunnitelmia.

Yhtiökohtaiset suunnitelmat ja kuulemiset löydät kunkin verkkoyhtiön sivuilta

Sähköverkkoyhtiöt haluavat asiakkaansa aktiivisesti mukaan kehittämään luotettavaa, energiamurroksen mahdollistavaa, älykästä ja kustannustehokasta sähkönjakeluverkostoa. Kehittämissuunnitelmien kommentointi on tärkeä osa tätä yhtiöiden ja asiakkaiden välistä vuoropuhelua.

Ajankohtaista

aurinkovoimala paneeli katolla

Solnet rakentaa energiaomavaraista Eurooppaa – 10 000 aurinkopaneelia kiinteistön katolle Saksaan

Venäjän aloittama sota Ukrainassa on avannut Euroopan silmät riippuvuudestamme fossiiliseen tuontienergiaan. Ilmastonmuutoksen torjumisen rinnalle onkin pikavauhdilla noussut toinenkin päätavoite: riippuvuuden katkaiseminen Venäjään ja energiaomavaraisuuden nostaminen. Solnet työskentelee määrätietoisesti sekä päästöjen vähentämiseksi, että omavaraisuuden lisäämiseksi Euroopassa.   Euroopan riippuvuus tuontienergiasta on häkellyttävää. Lähes 60 % Euroopassa käytetystä energiasta on tuotu Euroopan ulkopuolelta. Näin suuri riippuvuus on […]