Savosolarin suurin aurinkolämpöjärjestelmä Grenaa Varmevaerkille otettu käyttöön kokonaan

aurinkolämpö Savosolar

Savosolarin tähän asti suurin aurinkolämpöjärjestelmä, joka toimitettiin Grenaa Varmevaerkille Tanskassa, otettiin täysin käyttöön maanantaina 11. maaliskuuta. Aurinkolämpökenttä, joka on kooltaan lähes 21 000 m2, tuottaa nyt puhdasta lämpöä Grenaan kaupungin kaukolämpöverkkoon.

 

Osa aurinkokeräinkentästä on toiminut jo joitain viikkoja, ja käynnistysvaiheen aikana (edelliset 3 viikkoa) se on tuottanut riittävästi energiaa 22 normaalin omakotitalon lämmittämiseksi vuodeksi. Koko järjestelmä on nyt siis asennettu ja toiminnassa, aikataulun mukaisesti. Järjestelmän lopullinen luovuttaminen vaatii vielä joitakin asiakirjoja ja säätöjä.

Olemme erittäin tyytyväisiä, että järjestelmä on nyt täysin toiminnassa. Olemme myös iloisia siitä, että saimme toimittaa yhtiömme historian tähän asti suurimman aurinkolämpöjärjestelmän Grenaa Varmevaerkille. Tämä onnistunut kokonaistoimitus Tanskassa, joka on yksi maailman kilpailluimmista aurinkolämpömarkkinoista, vahvistaa uskoamme tulevaisuuteen nyt, kun laajennumme uusille markkinoille ja samalla tuotteidemme kysyntä maailmalla koko ajan vahvistuu” Jari Varjotie, toimitusjohtaja.

 

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Jari Varjotie
Puh: +358 400 419 734
Sähköposti: jari.varjotie@savosolar.com

 

Kirjoittaja

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Lähde Savosolar Oyj lehdistötiedote

Ajankohtaista

Ilmastonmuutos

IPCC:n raportti: Nykyiset toimet eivät riitä ilmaston lämpenemisen rajaamiseen 1,5 asteeseen – tehokkaat päästövähennykset välttämättömiä jo seuraavan vuosikymmenen aikana

Hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli IPCC toteaa 4. huhtikuuta julkaisemassaan raportissa, että päästövähennystoimia on kiihdytettävä jo seuraavan vuosikymmenen aikana, jotta kansainväliset tavoitteet ilmaston lämpenemisen rajaamiseksi olisi mahdollista saavuttaa. Kasvihuonekaasupäästöt ovat kasvussa kaikilla sektoreilla ja viime vuosikymmenellä keskimääräiset kasvihuonepäästöt olivat korkeammat kuin koskaan aiemmin. Päästöjen kasvuvauhti on kuitenkin hidastunut. Teknologiset ratkaisut vuoden 2019 päästöjen puolittamiseen vuoteen 2030 mennessä ovat […]