Siemens toimittaa virtuaalivoimalaitospalvelun Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:lle

tulevaisuus

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK) on valinnut Siemens Osakeyhtiön teknologiakumppanikseen edistämään kestävää kehitystä. Kumppanuuden myötä SYK Oy:n kiinteistöt liitetään Siemensin virtuaalivoimalaitospalveluun, joka mahdollistaa SYK Oy:n osallistumisen kulutusjoustomarkkinoille.

 

Suomen Yliopistokiinteistöt omistaa ja kehittää lähes 250 pääkaupunkiseudun ulkopuolella sijaitsevaa kiinteistöä korkeakoulukampuksilla. SYK tarjoaa asiakkaillensa heidän tarpeitaan vastaavia tiloja kustannustehokkaasti. SYKn asiakkaita ovat yliopistot, korkeakoulut, tutkimuslaitokset ja erityyppiset yritykset. Virtuaalivoimalaitospalvelu vähentää osaltaan tarvetta hiilipohjaisen varavoiman käyttöön ja pienentää samalla SYKn tuottamaa hiilikuormaa.

Kiinteistöomaisuuden kehittäminen kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti on SYKn toiminnan ytimessä. Virtuaalivoimalaitospalvelun kautta olemme mukana ilmastotalkoissa. Samalla osallistumme kantaverkon toimintaan Suomessa, jolloin hiilipohjaisen varavoiman tarvetta voidaan vähentää”, sanoo Ville Kautto, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n ylläpitopäällikkö.

Siemensin toimittaman virtuaalivoimalaitospalvelun kautta kiinteistöissä lisätään tai vähennetään sähkönkulutusta automaattisesti sähköverkon tasapainottamiseksi. Muutokset sähkönkulutuksessa toteutetaan säätämällä olemassa olevaa talotekniikkaa esimerkiksi ilmanvaihtokoneita, vaikuttamatta negatiivisesti sisäilmaolosuhteisiin tai kokonaisenergian kulutukseen.

Siemensin virtuaalivoimalaitospalvelu tarkoittaa, että kiinteistössä voidaan tehdä hetkellisiä muutoksia sähköverkon tarvitseman jouston toteuttamiseksi. Esimerkiksi ilmanvaihdon hetkellinen pienentäminen tai lisääminen ei häiritse olosuhteita kiinteistöissä. Siemensin virtuaalinen alusta ja siihen liitetty kiinteistöautomaatio mahdollistavat kiinteistöjen osallistumisen sähköverkon säätöön tehokkaasti ja turvallisesti uusinta teknologiaa hyödyntäen”, sanoo liiketoimintajohtaja Ville Stenius Siemens Osakeyhtiön Smart Infrastructure -yksiköstä.

Kantaverkkoyhtiö Fingrid maksaa korvausta joustona toimimisesta. Projekti valmistuu kesän 2020 aikana.

 

Lähde Siemens lehdistötiedote

Ajankohtaista

solnet Kaj Kangasmäki aurinkosähkö

EAB Private Equity ja Tesi sijoittavat 15 miljoonaa euroa Solnet Green Energyyn vauhdittaakseen energiaomavaraisen Euroopan rakentamista

EAB Private Equity ja Tesi (Suomen Teollisuussijoitus) ovat tehneet 15 miljoonan euron sijoituksen suomalaiseen aurinkoenergiayritys Solnet Green Energyyn. Sijoitus mahdollistaa Solnetin kasvun kiihdyttämisen yrityksen kotimarkkinoilla Suomessa ja erityisesti nopeimmin kasvavilla markkinoilla Euroopassa.   Perustajaosakkaat Arttur Kulvik ja Kaj Kangasmäki jatkavat yrityksen suurimpina omistajina. Vuonna 2014 perustetun yrityksen sijoittajiin ja neuvonantajiin kuuluvat alan pioneerit ja aurinkosähköteollisuuden […]