Solnet kehittää Etelä-Suomen suurinta aurinkopuistoa yhteistyössä H. G. Paloheimon kanssa

Aurinkosähkö

Suomalainen sijoitusyhtiö H.G Paloheimo ja Solnet Group, kansainvälisesti toimiva aurinkoenergia-alan yritys, aloittavat yhteistyön aurinkopuistohankkeiden valmistelusta Paloheimon omistamille maille; yhteensä 165 hehtaaria Hausjärven, Tuusulan ja Riihimäen alueilla. Alueille suunnitellaan teollisen mittakaavan aurinkopuistoja, joiden paneelien yhteenlaskettu teho on noin 140 MWp. Investoinnin arvo on jopa 100 miljoonaa euroa ja hanke tullaan toteuttamaan kumppanimallilla.

Hankkeessa valmistellaan aurinkopuistot ”ready-to-build” -vaiheeseen, jonka jälkeen aurinkopuistot rakennetaan Solnetin johdolla. Hankkeessa varmistetaan aurinkopuistojen rahoitus, sekä etsitään tuotettavan aurinkosähkön sähkön ostajat. Osapuolet ovat myös sopineet optiosta lisätä uuden teknologian ratkaisuita sähköverkon tasapainottamiseen liittyen.

On hienoa olla mukana kehittämässä Etelä-Suomen suurinta aurinkosähköpuistokokonaisuutta yhdessä Paloheimon kanssa. Etelä-Suomen alueen energian tarve on suuri ja kasvaa koko ajan. Ratkaisuja uusiutuvan energian lisäämiseksi pitää kehittää erilaisilla projekteilla yhdessä kumppaneidemme kanssa”, sanoo toimitusjohtaja Kaj Kangasmäki, Solnet Group.

Vihreä energia on erinomainen sijoitus tulevaisuuteen ja näemme aurinkopuistojen kehittämisen tärkeänä osana Suomen energiatuotannon lisäämistä”, kertoo Martti Paloheimo, toimitusjohtaja, H.G. Paloheimo Oy.

Projektin ensimmäiset osuudet valmistuvat vuoden 2024 aikana.

Lähde Solnet verkkosivut

Ajankohtaista

Professorijoukko: Suomen jälkeenjäänyt energiapolitiikka ei huomioi kansakunnan kokonaisetua

Viime kesänä alkoi yhdestätoista professorista koostuneen joukon keskustelu, jossa kerättiin yhteen eri puolilta akateemista maailmaa kummunneita havaintoja Suomen energiapolitiikasta. Keskustelun anti koottiin raportiksi, joka julkaistiin helmikuun lopulla. Raportissa esitetyt näkemykset nykyisestä energiapolitiikasta ovat kriittisiä. Energian hintaan ja saatavuuteen perustunut päätöksenteko on johtanut tilanteeseen, jossa energiatase on vahvasti negatiivinen. Vuonna 2012 Suomi käytti 8,5 miljardia euroa […]