Suomalainen Virta tarjoaa teknologian yhteen Euroopan suurimmista sähköautojen latausverkostoista – asiakkaaksi energiajätti E.ON

Euroopan suurimman energiayhtiön E.ON:n sähköautojen latausverkosto toimii suomalaisen sähköautojen lataukseen erikoistuneen Virran teknologialla. Suomalaiseen teknologiaan perustuva yhteistyö tuo jo tämän vuoden aikana tuhansia uusia latauspisteitä eurooppalaisille sähköauton käyttäjille.

 

Saksalainen energiayhtiö E.ON lanseeraa sähköautojen älykkääseen latausteknologiaan erikoistuneen suomalaisen teknologiayhtiö Virran kanssa yhden Euroopan kattavimmista sähköautojen latausasemaverkostoista. Virran teknologinen kyvykkyys ja E.ON:n vahva markkina-asema Euroopassa yhdistyvät. Tavoitteena on tehdä sähköautoilusta entistä houkuttelevampaa sekä yrityksille että yksityisautoilijoille.

E.ON:nilla on Virran teknologialla toimivia latausasemia toiminnassa jo Ruotsissa, Tšekissä, Slovakiassa, Isossa-Britanniassa sekä Romaniassa. Vuoden 2018 loppuun mennessä uusia latausasemia avataan myös Unkariin, Italiaan, Tanskaan, Saksaan sekä Norjaan.

Kaksi kolmasosaa polttamisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä maailmassa tulee liikenne- ja energiasektoreilta. Haluamme käyttää teknologiaamme tämän ongelman ratkaisemiseen. Yhteistyömme E.ON:n kanssa on suuruusluokaltaan poikkeuksellinen ja olemme ylpeitä mahdollisuudesta viedä suomalaista teknologiaosaamista maailmalle. Älykäs ja kattava latausinfrastruktuuri mahdollistaa sähköisen liikenteen yleistymisen Euroopassa. Uskomme, että yhteistyön ilmastovaikutukset ovat merkittävät – tulevina vuosina sen tulokset voidaan tuntea Euroopan ilmanlaadussa.”, toteaa Virran toimitusjohtaja Jussi Palola.

Virta, joka palkittiin syyskuussa 2018 maailman parhaana energia-alan tuotebrändinä, on sitoutunut hiilineutraalin tulevaisuuden tavoitteeseen. Lisääntyvät vaatimukset uusiutuvien energianlähteiden käytölle aiheuttavat kuitenkin uusia haasteita myös energiajärjestelmälle. Virran älykkään latausteknologian ansiosta sähköautojen lataaminen voi kuormittamisen sijaan tasapainottaa ailahtelevaa sähköntuotantoa, kun lataus tapahtuu optimoidusti alhaisen kysynnän hetkinä. Teknologia vähentää samalla latauksesta aiheutuvia kustannuksia myös käyttäjälle. Kun sähkönkulutusta ohjataan älykkäästi, liikenteen sähköistäminen voi tukea tulevaisuuden energiajärjestelmää ja hyödyttää ympäristöä. Virta palkittiin vastikään kansainvälisessä kilpailussa alan parhaana teknologiainnovaattorina.

Tavoitteenamme on luoda parempi huominen asiakkaillemme. Sähköisen liikenteen alalla voimme tehdä tavoitteesta totta mahdollistamalla yksityisten ja yritysasiakkaiden sujuvan siirtymisen uuden, kestävän ja puhtaan liikenteen maailmaan. Virta teknologiakumppaninamme voimme tarjota parhaat ja innovatiivisimmat sähköautojen latausratkaisut asiakkaillemme kaikkialla Euroopassa”, kommentoi E.ONin B2C-ratkaisuista, sähköliikenteestä ja innovaatioista vastaava varatoimitusjohtaja Frank Meyer.

Yritysten rooli sähköisen liikenteen murroksessa on tärkeä, ja ne ovat edelläkävijöitä sähköautojen käyttöönotossa. Kattava, nopea ja toimiva latausinfrastruktuuri on kuitenkin välttämättömyys tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Virran innovatiivinen palvelualusta mahdollistaa latauspisteiden yleistymisen esimerkiksi kauppojen ja hotellien yhteyteen. Järjestelmä sallii erilaiset maksutavat, ja yritykset voivat asettaa omille latauspisteilleen omat hintansa. Näin myös yksityiset kiinteistöt ja kodit voivat yhdistää maksumahdollisuuden omaan latauspisteeseensä ja mahdollistaa sen käytön veloitusta vastaan myös muille.

 

Lisätietoa

Virta

Jussi Palola, toimitusjohtaja, +358(0)50 434 0132,  jussi.palola@virta.globalwww.virta.global/

E.ON SE

Markus Nitschke +49 201-184-4256 markus.nitschke@eon.com www.eon.com/ E.ON:n lehdistötiedote

 

Kirjoittaja

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

Lähde Virta tiedote

Ajankohtaista

BCDC Energia -tutkimushankkeen verkkosivut avattu

Juuri avattujen BCDC Energia -tutkimushankkeen verkkosivujen tehtävä on välittää tietoa ja tunnelmia tieteidenvälisen hankkeen tutkimus- ja kehitystyöstä. Sivuilta löytyy muun muassa koko hankkeen ja yksittäisten tutkimusryhmien esittelyt, tutkimustyön vaiheista kertovat uutiset sekä tutkijoiden persoonallisella otteella laatimat blogit. Seuraamalla verkkosivujen uutisointia päästään mukaan tieteen tekemiseen. Jatkossa verkkosivuilla kerrotaan esimerkiksi energiasää-ennusteen kehittämisestä.   Verkkosivutyöskentelyssä ovat olleet aktiivisesti […]