-
Ekotehokas terassi -kilpailu käynnistyi
Helsingin kaupunki hakee uutta ja innovatiivista terassikonseptia, jolla voidaan pidentää terassikautta pohjoisissa olosuhteissa ekologisuudesta tinkimättä. Kaupunki on käynnistänyt Ekotehokas terassi -kilpailun, jossa tavoitellaan ensimmäisenä maailmassa ympäristönäkökulmat huomioon ottavan terassin mallia. Sen avulla halutaan tuoda ekologisuus ja kestävät energiavalinnat lähelle kuntalaisia Helsingin ravintolaterasseille ja kaupunkikuvaan. Ekotehokas terassi -kilpailuun voivat osallistua yritykset ja muut organisaatiot, insinöörit,…
-
Tuulivoimaa Helsinkiin?
Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto käynnisti kyselyn, jolla kartoitetaan helsinkiläisten suhtautumista tuulivoimaan. Kaupunkilaisten vastauksilla on merkittävä vaikutus vuoden 2015 aikana Kaupunkisuunnitteluvirastossa laadittaviin tuulivoiman sijoittamisperiaatteisiin. Vaikuta ja vastaa kyselyyn 31.8.2015 mennessä.
-
Case: Kohti energiaomavaraisuutta keskellä Helsinkiä
Keskellä suurta kaupunkia sähkö tulee kotiin töpselistä ja lämpö pattereista. Kukapa sitä sen kummemmin urbaanissa ympäristössä asiaa pohtisi? Tietokirjailija Risto Isomäki ja kustannustoimittaja Jaana Airaksinen ovat kuitenkin pohtineet. Heidän satavuotias omakotitalo Helsingin Malmilla on kokenut täyskäännöksen energia-asioiden suhteen, kun Isomäki ja Airaksinen asettuivat vuosi sitten taloksi. Heidän tavoitteenaan on ollut mahdollisimman hiilivapaa koti, tietysti…
-
Lähienergiaa kaupunkimitalla
Vieraskynä Tuulivoimaa Helsinkiin –kampanjasta: Tuulivoima on paikallista energiaa parhaimmillaan. Lähienergiasta puhuttaessa mieleen usein juolahtaa yksittäiset voimalat asuintalojen kupeissa, mutta sitä voi hyödyntää myös osana kokonaisen kaupungin sähköistämistä. Muun muassa Tanskassa, Saksassa ja Hollannissa kaupunkimaisemiin tuulipuistot ovat kuuluneet luonnostaan jo vuosikausia. Huhtikuussa käynnistynyt kampanja Tuulivoimaa Helsinkiin puhaltaa tällä asialla. Suuren merenrantakaupungin edustalla tuulee riittämiin, joten eritoten…
-
Aurinkosähköt kerrostaloon yhdessä päivässä!
Eilen katolleni asennettiin Naps Solar Systemsin aurinkosähköjärjestelmä, 3,3 kilowattia yhteenlasketulta nimellisteholtaan. Järjestelmä tuottaa vuodessa suunnilleen huoneiston kulutuksen verran. Kerrostalossa aurinkosähkö on harvinaista ja päivän aikana kävikin runsaasti tiedotusvälineitä. Asennus sujui hämmästyttävän nopeasti. Ainoa haaste oli hieman kenkkuileva nosturi, mutta siitä selvittiin. Asunto-osakeyhtiöltä tarvitaan lupa. Meidän yhtiössä se meni sujuvasti: tein kattavan esitteen niin hallitukselle kuin…