-
Kaavoituksen avulla voisi vaikuttaa enemmän energiatehokkuuteen
Kun suunnitellaan uusia alueita, tehdään mm. yleis- ja asemakaavat. Kaavoitus on mahdollisuus ohjata rakentamista. Kaavoittaja voi hyvinkin tarkasti päättää mitä ja miten tulisi alueelle rakentaa. Liikenne on usein suurin energiankuluttaja ja siihen vaikutetaan kaavoituksella merkittävästi, varsinkin yleiskaavoituksessa. Tässä kirjoituksessa keskityn kuitenkin alueen energiajärjestelmiin. Asemakaavalla voidaan tukea energiatehokkuutta ja uusiutuvaa energiaa Energiatehokkuutta ja uusiutuvaa energiaa voisi…
-
Osallistaminen luo uutta bisnestä
Joukkorahoittaminen ei ole ainoastaan vaihtoehtoinen keino hankkia pääomaa projektiin. Se on ennen kaikkea oiva tapa osallistaa ihmisiä: yhteisöllistää ja innostaa. Onko osallistaminen vain mukavaa ja hyvämielistä vai onko sillä myös taloudellinen arvo? Reykjavikin joukkorahoitusseminaariin valmistautuessani kahlasin läpi kahta Britanniassa tehtyä tutkimusta ihmisten osallistamisesta tuulivoimaprojekteihin. Ensimmäisessä tutkimuksessa Walker ja Devine-Wright (2008) pyrkivät selventämään yhteisöllisten energiaprojektien…
-
NIMBYstä YIMBYyn: Kaksi esimerkkiä paikallisyhteisön roolista tuulivoimahankkeissa
Windfall-dokumentti (IMDb) paljastaa omien sanojensa mukaan tuulivoiman pimeän puolen. Jos dokumentin käsittelemää tapausta Meredithin pikkukylässä New Yorkin osavaltiossa katsoo lavan pituutta etäämmältä, on dokumentti ennen kaikkea erinomainen muistutus siitä kuinka tärkeää on huomioida paikallinen yhteisö tuulivoimahankkeen aikana. Seuraavassa kaksi ääripään esimerkkiä tuulivoimahankkeista ja yhteisön huomioimisen vaikutuksista. Meredith, NY, Yhdysvallat Yhdysvaltalaisessa pikkukylässä toteutettu tuulivoimahanke on kammottava…