Taitojen päivittämisen tarve

by

Avainsanat:

Free -hanke

Meneillään oleva energiamurros on edellytys nykyisen elintason jatkamiseen ja se on myös kehitysmahdollisuus!

 

FrEE-hankkeen päätavoite on selvittää talotekniikka- ja energia-alojen tarvitsemaa osaamista ja luoda helppoja työkaluja osaamisen päivittämiseen.

Osaamisen kartoitustyökaluina käytetään haastatteluja ja kyselylomakkeita, joiden avulla selvitetään toimialan suurimmat osaamistarpeet. Myöhemmin järjestetään myös työpajoja, joten kannattaa pysyä kuulolla.

Talotekniikka- ja energia-alalla teknologia kehittyy nopeasti, joten oma osaaminen on hyvä päivittää säännöllisesti. Ei ainoastaan yrityksen hyödyksi vaan myös sen takia, että itse pysyy kartalla.

 

Talotekniikka- ja energia-alat kuuluvat vihreän siirtymän suurimpiin vaikuttajiin.

Kyseessä on alat, joilla on paljon know-how:ta ja joilla voidaan myös toteuttaa isoja muutoksia.
Useiden alojen sidosryhmien tapaamisessa kävi ilmi, että kaikilta puutui moniosaajia – kuten rakennussuunnittelijoita, joilla on riittävät tiedot talotekniikan tarpeista tai ammattitaitoisia myyjiä rautaisella teknillisellä osaamisella.

Jotta oppimisalustalle saataisiin mahdollisimman monipuolista materiaalia, kerätään tietoa useilta sidosryhmiltä. Tiedonkeruu on kuitenkin osoittautunut vaikeammaksi kuin alun perin arvioitiin, sillä vastauksia yhteydenottoyrityksiimme ei ole tullut. Usko ei kuitenkaan lopu!

Työskenteletkö sinä, tai onko sinulla yritystä talotekniikan alalla tai energia-alalla Suomessa? Tarvitsemme apuasi!
Jos haluat osallistua tiedonkeruuseen, lähetä minulle sähköpostia tai vastaa lähettämääni viestiin.

P.S. Kaikki kerätyt tiedot käsitellään anonyymisti.

teksti: Saranna Sandstöm

Fredrik Lindholm, projektipäällikkö
Novia ammattikorkeakoulu
Fredrík.Lindholm@novia.fi

 

Läs på svenska

Ajankohtaista

ProCemPlus hankkeen loppuseminaari tammikuussa – ilmoittaudu

Juuri päättyneessä Business Finlandin ja 11 yrityksen rahoittamassa ProCemPlus (Prosumer Centric Energy Communities towards Energy Ecosystem) hankkeessa on tutkittu energiayhteisöjä laajasti eri näkökulmista. Tutkimusprojektin ovat toteuttaneet yhteistyössä Tampereen yliopisto, VTT ja Tampereen ammattikorkeakoulu. Tampereen yliopistossa.   Poikkitieteelliseen projektiin on osallistunut tutkimusryhmiä kolmen eri tiedekunnan neljästä eri yksiköstä; sähkötekniikasta, tietotekniikasta, automaatio- ja konetekniikasta sekä tuotantotaloudesta. Tutkimustyötä on tukenut […]