Biokaasun ja ravinnekierron pyöreän pöydän keskustelutilaisuus

Biokaasu

Suomen Biokierto ja biokaasu ry, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry, Elintarviketeollisuus ry, Bioenergia ry, Energiateollisuus ry, Vesilaitosyhdistys ry, Gasgrid Finland Oy,  Suomen Lähienergialiitto ry sekä Suomen Kaasuyhdistys ry järjestävät Biokaasun ja ravinnekierron pyöreän pöydän keskustelutilaisuuden 17.3. klo 9:00-12:00. Kevään ja syksyn aikana tehdään useita tärkeitä päätöksiä biokaasuun ja ravinnekiertoon liittyen, kun tehdään linjauksia muun muassa ilmasto- ja energiapolitiikan päivityksistä, Kestävän kasvun ohjelmasta sekä Fossiiliton liikenne tiekartan toimenpiteistä.

 

Tilaisuuden tarkoituksena on kartoittaa kansallisen toimenpiteet sekä arvioida tarvetta uusille toimenpiteille. Pyöreän pöydän keskusteluun on kutsuttu tahoja, joiden on arvioitu olevan kiinnostuneita edistämään biokaasun ja ravinnekierron toimintaedellytyksiä vuosina 2021-2023.

Pyöreän pöydän keskusteluun on kutsuttu osallistumaan seuraavat tahot: TEM, MMM, LVM, VM, YM, Bioenergia ry, Energiateollisuus ry, Envitecpolis Oy, Gasum Oy, Valio, Suomalainen Energiaosuuskunta SEO, Gasgrid Finland Oy, SYKE, Luke, Suomen Kaasuyhdistys ry, MTK ry, Suomen Biokierto ja Biokaasu ry, Vesilaitosyhdistys ry, Lähienergialiitto ry, Suomen Luonnonsuojeluliitto, SDP, Vihreät, Keskusta, Vasemmistoliitto, Suomen ruotsalainen kansanpuolue, Kokoomus, Perussuomalaiset ja  Suomen Kristillisdemokraatit (KD).

Tilaisuus järjestetään virtuaalisena tilaisuutena Teams-järjestelmällä. Keskustelutilaisuutta voivat seurata kaikki tilaisuuteen ilmoittautuneet.

Tilaisuuden alustava ohjelma:

9:00-10:15 Alustukset ajankohtaisista teemoista

  • Ravinnekierron tarpeet maatalouden näkökulmasta (Airi Kulmala, MTK)
  • Biokaasusektorin tekemä arvio tehtyjen toimenpiteiden vaikuttavuudesta suhteessa asetettuihin tavoitteisiin (Anna Virolainen-Hynnä, Suomen Biokierto ja Biokaasu ry)
  • Arvio 2001-2016 toteutetuista toimenpiteistä biokaasusektorille  (Kalle Aro, Tampereen yliopisto)
  • Ilmastorahaston mahdollisuudet biokaasusektorille (Paula Laine, Valtion kehitysyhtiö Vake Oy)
  • Suomen kestävän kasvun ohjelman RRF-rahoitus biokaasusektorille (Juha Majanen, VM)
  • Biokaasun asema maakunnallisissa JTF-rahoitussuunnitelmissa (Risto Poutiainen, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto)
  • Haasteet ja ratkaisut maatalouden sivuvirtojen potentiaalin hyödyntämisen osalta (Veli-Pekka Reskola, MMM)

10:15-11:15 Pyöreän pöydän keskustelu (2 minuutin puheenvuorot per osallistuja)

 

11:15-12:00 Keskustelua (listaus toimenpiteistä, esille nousseista asioista ja seuranta)

 

Sosiaalisessa mediassa tilaisuutta voi seurata #biokaasu2023

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

 

Lisätietoa

Anna virolainen-Hynnä, toiminnanjohtaja, 0400-987805, anna.virolainen-hynna@biokierto.fi

 

Ajankohtaista

Merus Power Oyj:n tilinpäätöstiedote 1.1. – 31.12.2021: vahva odotusten mukainen vuosi

Toimitusjohtaja Kari Tuomaala: ”Merus Power tukee teknologiallaan vallalla olevaa energiamurrosta, jossa irtaudutaan fossiilisista polttoaineista ja siirrytään uusiutuvaan energiaan ja energiatehokkaampaan tulevaisuuteen. Pariisin ilmastosopimuksessa on sitouduttu globaaliin tavoitteeseen kääntää kasvihuonekaasupäästöt laskuun mahdollisimman pian ja edistää tavoitetta tukemalla taloudellisesti kestävään kehitykseen pyrkiviä teknologioita. EU:n tasolla uusin tavoite on vähentää päästöjä vuoteen 2030 mennessä 55 % vuoden 1990 […]