Uusi Energiahankkeet-sivusto esittelee vaihtoehtoja taloyhtiön energiaremonttiin

lämpöpumppuja varaajia talotekniikkaa

Asumisen lämmityskustannuksiin ja hiilijalanjälkeen voidaan vaikuttaa parantamalla rakennuksen energiatehokkuutta. Kun rakennus on energiatehokas, se kuluttaa vähemmän energiaa ja näin syntyy vähemmän päästöjä. Usein myös asumiskustannukset pienenevät, kun lämmityskulut laskevat. Tuoretta tietoa ja esimerkkejä toteutetuista taloyhtiöiden energiahankkeista löydät energiahankkeet.fi-sivustolta. Hankkeessa on mukana Aalto-yliopisto, Vaasan yliopisto, Helsingin kaupunki, Motiva, Isännöintiliitto, Lähienergialiitto, Kiinteistöliitto, HSY ja Syke.

Energiahankkeet-sivustolta löydät kaiken tarvittavan tiedon taloyhtiön energiaremontista

Energiaremontilla tarkoitetaan remonttia, jonka avulla parannetaan asumisen energiatehokkuutta ja/tai rakennuksessa otetaan käyttöön uusiutuvaa energiaa. Se voidaan toteuttaa eri teknologioilla ja niiden yhdistelmillä. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi: energiatehokkuusparannukset, maalämpö, poistoilmalämpöpumput, ilma-vesilämpöpumppu, aurinkosähkö ja aurinkolämpö..

Taloyhtiössä pitää ottaa huomioon energiaremontin hankintaprosessi, päätöksenteon ja vastikevaikutukset. Näihin löydät apua tämän linkin avulla.

Jos haluat tietoa jo toteutetuista energiaremonteista, tämän linkin avulla näet esimerkkejä.

Haluatko kertoa muille omasta energiaremontista?

Tämän linkin avulla voit lisätä tiedot energiahankkeet.fi-sivustolle.

 

Kirjoittaja

Tapio Tuomi, Lähienergialiitto

Ajankohtaista

76 % suomalaisista pitää ilmastonmuutosta vakavana uhkana – vaikuttaa myös äänestyskäyttäytymiseen

Yli kaksi kolmasosaa suomalaisista on muuttanut kulutus- tai käyttäytymistottumuksiaan ilmastonmuutoksen vuoksi. Tulevissa eduskuntavaaleissa 40 prosenttia äänestäjistä sanoo valitsevansa ehdokkaan, joka toimii ilmastonmuutoksen torjumiseksi, tuore tutkimus kertoo [i].   41 % suomalaisista on vähentänyt punaisen lihan syömistä, 32 % vähentänyt oman auton käyttöä, 25 % vähentänyt lentomatkustamista, 16 % jättänyt lapset hankkimatta ja 1 % hankkinut […]