Virran sähköauton latauspalvelu palkittiin Saksassa maailman parhaana

by

Automaatio atk

Virta Koti -latauspalvelu valittiin voittajaksi maailman suurimmassa älykkään ja sähköisen liikenteen eMove360° -tapahtumassa Saksassa. Palkinto on osoitus suomalaisten edelläkävijyydestä älykkäissä energiaratkaisuissa.

Virta Koti ohjaa latausta älykkäästi sähkön hinnan mukaan ja mahdollistaa latauspisteen jakamisen julkiseksi. Samassa kilpailussa palkittiin myös Mercedes-Benzin langaton latausratkaisu. Palkinnon tuomaristo kiinnitti huomiota Virran palvelun kykyyn hyödyntää sähköautoja osana energiajärjestelmää.

Menestyäkseen latauspalveluiden tulee olla helppokäyttöisiä ja tuoda kuluttajalle lisäarvoa. Virran palvelu osallistaa sähköautoilijan energiamarkkinaan ja sähköautoilija saa tästä itselleen suoraa taloudellista hyötyä. Näemme tässä merkittävän kansainvälisen liiketoiminnan mahdollisuuden”, kertoo Virran liiketoimintajohtaja Elias Pöyry.

Palvelu ohjaa älykästä latauslaitetta siten, että lataustapahtumat ajoittuvat Nord Pool Spot -markkinahintojen mukaisille halvimmille tunneille. Käyttäjä voi halutessaan jakaa oman latauspisteensä julkisesti osaksi kattavaa latausverkostoa ja saada lisätienestejä. Lisäksi palvelu mahdollistaa latauskustannusten automaattisen raportoinnin työnantajalle.

Uusiutuvien energiamuotojen yleistyessä kuluttajien kysyntäjoustoa tarvitaan entistä enemmän. Kun vuonna 2030 Euroopassa on 40 miljoonaa sähköautoa, niiden muodostama 400 GW tehokapasiteetti on esimerkiksi 20-kertainen Suomen huipputehotarpeeseen nähden. Sähköautot ovatkin kaikkein kustannustehokkain tapa uusiutuvan energian vaatimaan joustoon.

Lataustapahtumien ohjaaminen halvimmille tunneille on käytännön esimerkki kuluttajien kysyntäjoustosta. Virta Koti luo sähköautoilijalle kannustimen joustoon ja helpottaa osallistumista automatisoimalla koko prosessin.

 

Lisätietoja

liiketoimintajohtaja Elias Pöyry, +358 50 042 6125, elias.poyry@virta.fi

 

Lähde Virta.global sivusto

 

Ajankohtaista

Millä tiedoilla energiatodistuksen tulevaisuudesta päätetään?

Tässä artikkelissa on tarkoitus läpivalaista energiatodistusta siitä yleisimmin esitettyjen kysymysten avulla. Etenkin todistuksen jatkosta päättävien olisi hyvä pystyä tarkastelemaan asiaa mahdollisimman monesta näkokulmasta. Tekstin runkona on käytetty energiatodistuksen lakimuutosaloitteen perustelumuistiota [1]. Samoja teemoja käsiteltiin myös eduskunnan lähetekeskustelussa 24.4.2014 [2] ja ympäristövaliokunnan istunnossa 30.4.2014 [3]. Äärimmillään koko energiatodistusta on pidetty turhana. Kansalaisaloitteen lakimuutosehdotukset [4] ovat esitettynä […]