Vuoden lähienergiaidea -kilpailu käynnistyi

Lähienergiaidea

Heinäkuun alussa käynnistynyt Vuoden lähienergiaidea -palkinto on Lähienergialiiton järjestämä kilpailu. Palkinnon jakamisen tavoitteena on tuoda julkisuuteen uusia, puhtaaseen energiaan liittyviä lähienergiaideoita, jotka lisäävät puhtaan energian hyödyntämistä, työllisyyttä ja taloudellista toimintaa. 

 

Kilpailuun voivat osallistua yritykset, yhdistykset, yhteisöt ja yksittäiset ihmiset. Lähienergialiiton hallituksen  jäsenet eivät voi osallistua kilpailuun, mutta heidän edustamansa yritykset/yhteisöt voivat osallistua kilpailuun.

Vuoden 2021 kilpailuaikataulu on 1.7.2021 – 31.10.2021. Kilpailun voittaja julkistetaan Lähienergialiiton syyskokouksen yhteydessä 23.11.2021.

Arviointikriteereitä ovat mm: idea edistää puhtaan ja älykkään energian käyttöä, idea mahdollistaa merkittävän päästöjen vähennyksen ja/tai energiatehokkuuden lisäykset, idea, joka työllistää ja luo uusia työpaikkoja

 

Kaikki osallistujat saavat kirjallisen palautteen tuomaristolta

Kilpailu on kaksivaiheinen: ensimmäisen vaiheen jälkeen tuomaristo valitsee 10 ideaa jatkoon. Toisessa vaiheessa tuomaristo valitsee 3, joiden kanssa järjestetään sparraussessio (Teams-alustalla). Näiden sparraussessioden perusteella valitaan kilpailun voittaja. Palkinto on kunniamaininta, näkyvyys Lähienergialiiton verkostojen avulla ja voittajalla on oikeus käyttää markkinoinnissaan “Vuoden lähienergiaidea 2021 -voittaja” mainintaa yhdessä Lähienergialiiton logon kanssa tulosten julkistamisesta eteenpäin.

 

Lue lisää ja osallistu

Vuoden lähienergiaidea 2021

 

 

Ajankohtaista

Nollaenergiarakentamisen lainsäädäntöön lisää kunnianhimoa

Suomen Lähienergialiitto toivoo, että käynnissä olevassa lähes nollaenergiarakentamisen lainsäädäntötyössä löytyy riittävästi rohkeutta ja kunnianhimoa. Rakennukset käyttävät 40% energiasta, joka tarjoaa suuren potentiaalin energiatehokkuutta parantaville ratkaisuille ja uusiutuvan energian käytölle.   Rakennusten osuus energiankulutuksesta on suuri Noin 40 prosenttia EU:n energiankulutuksesta kuluu rakennuksissa, minkä lisäksi niissä syntyy noin 35 prosenttia alueen kasvihuonekaasupäästöistä. Rakennusten energiatehokkuuden kehittäminen EU:ssa onkin […]