Ennätysvauhtia ja kasvua – Solarigo vuosina 2021 ja 2022

by

Solarigo on palannut ensimmäisen koronavuoden jälkeen kasvu-uralle. Vuonna 2021 Solarigo asensi ennätysmäärän aurinkosähkökapasiteettia. Tärkein kuitenkin säilyi ennallaan: asiakastyytyväisyys pysyi edelleen huippuluokassa.

 

Vuosi 2021 oli kaikkiaan menestyksekäs vuosi Solarigolle.

Asennuskausi oli vilkas alkaen helmikuusta ja päättyen joulukuun puoleen väliin. Solarigo rakensi aurinkovoimalahankkeissa yhteensä 11,5 MWp kotimaista aurinkosähkökapasiteettia. Sekä aurinkovoimalaprojektien että rakennetun kapasiteetin määrä kasvoivat edellisistä vuosista. Suurimpia toteutuksia vuonna 2021 olivat Seepsulan ja Elosen maa-asenteiset aurinkovoimalat sekä Nokian Renkaiden kattoasenteinen aurinkovoimala, jotka olivat noin 1MWp projekteja.

Organisaatio kasvoi keväällä kolmella henkilöllä. Yrityksen perustamisesta (2015) alkaen yksikään vakituinen työntekijä ei ole vielä vaihtanut toiseen työpaikkaan. Kovasta aurinkovoimaloiden rakennusvauhdista huolimatta Solarigo on onnistunut rakentamaan myös hyvän työpaikan.

Kiinnostus aurinkosähköön nousussa

Kiinnostus aurinkosähköön Suomessa on noussut sekä ilmasto- että taloudellisista syistä. Aurinkovoimalan hankkiminen on näkyvä keino pienentää hiilijalanjälkeä. Solarigolaiset ovatkin ylpeitä siitä, että tukevat asiakkaitaan konkreettisissa ilmastoteoissa. Aurinkosähkön kannattavuuteen vaikuttaa olennaisesti vaihtoehtoisen sähkön hinta. Vuonna 2021 sähkömarkkinoilla nähtiin  rajuja hintoja ja hinnan heilahtelua, jotka herättivät monia yrityksiä pohtimaan aurinkosähköä. Aurinkosähkö kiinnostaa entistä enemmän mahdollisuutena suojautua korkeita hintapiikkejä vastaan ja keinona saada ennustettavuutta sähkölaskuille.

2022 – suuria aurinkosähköpuistoja ja kovaa kasvua

Vuosi 2022 näyttää aurinkosähköalan kannalta mielenkiintoiselta. Suomessa tullaan näkemään entistä enemmän suuria aurinkovoimaloita ja massiivisia aurinkosähköpuistoja. Solarigo on kehityksessä mukana. Vuoden 2022 suuriin Solarigon puistohankkeisiin kuuluvat muun muassa Suomen suurimman aurinkovoimalan Nurmon Auringon 5MWp laajennus ja Sulkavan kunnan 5MWp aurinkosähköpuisto.

Lähde: Solaringon uutisia

 

Ajankohtaista

biokaasu Gasum Turku

Uusiutuva energia ohitti fossiilisen energian käytön ja biokaasu liitettiin osaksi jakeluvelvoitetta

Vuonna 2020 uusiutuvan energian käyttöosuus kasvoi kokonaisenergiankulutuksesta suuremmaksi kuin fossiilisen energian. Päästöoikeuden hinnan nopea nousu edistää uusiutuvan energian investointeja ja käyttöä. Biokaasualan edistäminen etenee jakeluvelvoitteen ja alkuperätakuujärjestelmän käyttöönotolla. Tiedot käyvät ilmi Uusiutuvan energian teemaraportista, joka julkistettiin 18.1.2022.   Uusiutuvan energian kokonaiskäyttö oli vuonna 2020 yhteensä 140 terawattituntia (TWh). EU:n Suomelle asettama uusiutuvien energialähteiden 38 prosentin […]