Opetusvideoprojekti jatkuu uusilla videoilla

Lähienergialiiton, Metropolia Ammattikoulun sekä yritysten yhteinen opetusvideoprojekti jatkuu jälleen. Projektin tarkoituksena on tuottaa kaikkiaan noin 10 kappaletta 5 minuutin mittaisia opetusvideoita vapaaseen käyttöön, jotka kattavat aihepiiriltään kaikki olennaiset keinot tuottaa kiinteistöissä ja niiden läheisyydessä uusiutuvaa energiaa.

 

Sosiaalisesta mediasta haetaan yhä enemmän tietoa, ja erityisen suosittuja ovat videot. Toisaalta myös hyvästä opetusaineistosta on pulaa.Kehityksessä on syytä olla tiiviisti mukana!

Lähienergialiitossa opetusvideoiden suunnittelu ja toteutus alkoi keväällä 2016 ja sai silloin myös Suomen sähköturvallisuuden edistämiskeskukselta STEK:lta tukirahan. Kevätlukukauden aikana tuotettiin Nivoksen, GreenEnergy Finlandin sekä Helenin kanssa aurinkosähkövideo, sekä Savo-solarin ja Sundialin kanssa aurinkolämpövideo. Kummatkin ovat katsottavissa ja linkitettävissä Lähienergialiiton YouTube-kanavassa.

Nyt syksyllä on tarkoitus tuottaa 4 uutta videota, joista ensimmäisenä valmistuvat yhteistyössä Optiwatin ja Fourdegin kanssa älykkääseen lämmönohjaukseen liittyvä opetusvideo sekä yhteistyössä Pistokkeen ja Rototecin kanssa geoenergiaan liittyvä opetusvideo. Muihin aihepiireihin etsitään yhä uusia aktiivisia yrityksiä!

Valmista videoperhettä markkinoidaan mm. alaan liittyviin opetuslaitoksiin sekä hyödynnetään Lähienergialiiton omassa toiminnassa. Neutraalit opetusvideot ovat mitä parasta esittelymateriaalia myös yrityksille itselleen. Lisää tietoa hankkeesta.

 

Kirjoittaja

Maaria Laukkanen
Lähienergialiiton aktiivi ja videoprojektin vetäjä

 

Ajankohtaista

Aurinkosähkö Suomessa 2021

Aurinkoenergiajärjestelmien lukumäärä 2021 lopussa selvitetty ja MW-luokan aurinkovoimalat yleistyvät

Aurinkosähkön yleistyminen vakaassa kasvussa Suomessa. Suomessa oli vuoden 2021 lopussa yli 39 000 verkkoon kytkettyä aurinkosähköjärjestelmää, joiden yhteenlaskettu teho oli noin 395 MW. Uusi ilmiö on, että omaan käyttöön mitoitetuista aurinkovoimaloista on siirrytty myös MW-kokoluokan aurinkovoimaloihin. Vaikka vuonna 2021 aurinkosähkön tehon kasvu oli ennätyssuuri eli 102 MW, niin vuosien 2015-19 aurinkosähkötehon jyrkkä kasvu tasaantui vuosina 2020 […]