Strategisen tutkimuksen neuvoston Rakkaudesta tieteeseen -tapahtuman yhteydessä Smart Energy Transition -hanke julkisti yritystietokannan. Tällä yritys- ja tuoteryhmätasoisella tietokannalla tähdätään siihen, että pystytään ajantasaisesti ja monipuolisesti seuraamaan suomalaisten yritysten menestystä energiamurroksessa niin koti- kuin vientimarkkinoillakin.
Suomen akatemian Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittama Smart Energy Transition –tutkimushanke viitoittaa, millä toimialoilla ja miten Suomi voi menestyä globaalissa energiamurroksessa. Rakkaudesta tieteeseen -tapahtuman yhteydessä 14.2.2018 julkistettiin Uuden energian yritykset -tietokanta, joka on toteutettu osana Smart Energy Transition -hanketta.
Energiamurroksella on vaikutuksia monille, usein yllättävillekin aloille
Viralliset tilastot ilmestyvät hitaasti ja lisäksi niiden tuoteryhmittelyjen avulla ei päästä käsiksi siihen, miten Suomi hyötyy energiamurroksesta erilaisissa energiateknologioissa, tietotekniikassa, palveluissa jne. Tällä yritys- ja tuoteryhmätasoisella tietokannalla tähdätään siihen, että pystyttää ajantasaisesti ja monipuolisesti seuraamaan suomalaisten yritysten menestystä energiamurroksessa niin koti- kuin vientimarkkinoillakin.
Tietokantaa tullaan päivittämään ja parantamaan pitkäjänteisesti seuraavat 3 vuotta Smart Energy Transition -hankkeen toimesta. Ensi vaiheessa tiedot päivitetään vuoden 2017 tiedoilla, joita yritykset parhaillaan julkistavat.
Tietokanta on suunniteltu monille, erilaisille käyttäjille, esimerkiksi:
- päättäjä, joka haluaa seurata alan kehitystä.
- yritys, joka etsii yhteistyökumppaneita tai haluaa vain tiedottaa toiminnastaan tätä kautta
- ostaja, joka etsii luotettavaa vaikkapa lämpöpumppu- tai aurinkosähkötoimittajaa
- tutkija, joka haluaa selvittää miten suomalaiset yritykset menestyvät esimerkiksi akkuihin liittyen
Sivustolla on ohjeet palautteen lähettämiseksi. Siellä voi ehdottaa uusia yrityksiä, päivittää tietoja jne.
Professori emeritus Raimo Lovio kannustaa ”Otamme mielellämme vastaan uusia ehdotuksia! Lähetä tiedot yrityksestäsi ja linkki lisätietoihin professori Raimo Loviolle, Aalto-yliopisto.”
Kirjoittaja
Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org