Suuri kuulijajoukko sai myötätuulta tuulivoimasta

tuulivoimala

Lähienergialiitto ja Smart Energy Transition -hanke järjestivät 30.1.2019 aamiaistilaisuuden tuulivoimasta. Tarjolla oli tiukka, asiapitoinen ja faktapohjainen tietopaketti tuulivoimasta. Aiheina olivat tuulivoima Suomessa ja maailmalla – nyt ja tulevaisuudessa, tuulivoimahankkeen läpiviennin vaiheet, tuulivoimateknologian kehitys ja erityyppiset PPA-sopimukset.

 

Tuulivoima meillä ja maailmalla – nyt ja 2030

Tilaisuuden avauksen jälkeen Anni Mikkonen (toimitusjohtaja, Suomen Tuulivoimayhdistys ry) piti katsauksen tuulivoimatuotannon tilanteeseen ja lähihistoriaan Suomessa ja maailmalla.

Annin esitys Lähienergialiitto Mikkonen 2019-01-30

 

Tuulivoimateknologian nopea kehitys – tähän mennessä ja jatkossa

Paula Kohvakka (Nordex Energy) piti esityksen tuulivoimateknologian kehityksestä ja siitä, mikä teki tuulivoimasta yhden maailman halvimmista sähkön tuotantomuodoista. Mitä tulevaisuus tuo tullessaan: hintojen laskua lisää, tehoa ja kokoa voimaloihin?

Paulan esitys Lähienergialiitto Kohvakka 2019-01-30

 

Tuulivoimahankkeen läpivienti

Laura Leino (HPP Asianajotoimisto) kertoi tuulivoimahankkeen läpiviennistä. Hän keskittyi erityisesti tuulivoimahankkeelle tyypillisiin vaiheisiin ja miten eri vaiheet vaativat oman osaamisensa.

Lauran esitys Lähienergialiitto Leino 2019-01-30 netti

 

Miten hyötyä edullisesta tuulisähköstä – loppukäyttäjälle sopivat sopimusrakenteet

Kimmo Tyni (Head Business Development, Axpo Finland OY) kertoi aiheesta ”pitkäaikaiset sähkönostosopimukset yleistyvät – mitä PPA tarkoittaa? Mistä ne ovat syntyneet? Miten ne toimivat?”

Kimmon esitys Lähienergialiitto Tyni 2019-01-30

 

 

Kirjoittaja

Tapio Tuomi
Suomen Lähienergialiitto ry
tapio(at)lahienergia.org

 

Ajankohtaista

Eduskuntatalo

Valtioneuvosto tukee sähköisen raskaan liikenteen kehittämistä 5 miljoonalla eurolla

Valtioneuvosto antoi 3.2.2022 asetuksen sähköisen raskaan liikenteen kehittämiseen vuosina 2022-2025 myönnettävästä avustuksesta. Asetus tulee voimaan 15.2.2022.   Talousarviossa sähköisen raskaan liikenteen kehittämiseen on varattu yhteensä 5 miljoonaa euroa. Avustus rahoitetaan EU:n elpymis- ja palautumistukivälineen tuloilla ja sillä pyritään lisäämään tuottavuuskasvua sekä vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä Suomen kestävän kasvun ohjelman mukaisesti. Valtionavustuksen on tarkoitus edistää raskaan liikenteen toimialan […]