-
Suomen kilpailukyvyn säilyttäminen on ensisijaisen välttämätöntä
Lähienergialiitto ehdottaa neljää toimenpidettä, jotta Suomen kilpailukyky pystytään varmistamaan: vakaa sääntely- ja investointiympäristö on elintärkeä, kaavoitus- ja luvitusongelmat tulee ratkaista, työvoiman riittävyys ja osaaminen on varmistettava, tehdään Suomesta älykkään energian kotimaa. Suomen Lähienergialiitto ry haluaa nostaa esille seuraavat asiat ja niihin liittyvät toimenpide-ehdotukset, jotta pystymme säilyttämään ja parantamaan Suomen kilpailukykyä kovassa kansainvälisessä kilpailussa vihreän energian investoinneista. Näillä…
-
Ilmastobarometri 2019: Suomalaiset haluavat ilmastokriisin ratkaisut politiikan ytimeen
Suomalaiset haluavat, että ilmastokriisin ratkaisu on seuraavan hallituskauden ja Suomen EU-puheenjohtajuuskauden kärkiteemoja. Yhä useampi suomalainen on lisäksi jo muuttanut omaa toimintaansa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Tiedot käyvät ilmi valtionhallinnon ilmastoviestinnän ohjausryhmän Kantar TNS:llä teettämästä kyselytutkimuksesta[i]. Ilmastobarometri 2019 -tutkimuksella selvitettiin suomalaisten näkemyksiä ilmastonmuutoksesta ja ilmastopolitiikasta vaalien alla. Lisäksi selvitettiin, miten näkemykset ovat muuttuneet vuodesta 2015. Omaakin…
-
Järjestöt: Uusiutuva energia takaa Suomen kestävän kasvun
Suomi on matkalla pois fossiilitaloudesta, ja kaikilla uusiutuvan energian muodoilla on siinä oma roolinsa. Kotimaisella uusiutuvalla energialla tulisi olla merkittävä rooli sähkön- ja lämmön tuotannossa, liikenteessä ja työkoneissa. Uusiutuvan energian lisääminen vaikuttaa positiivisesti Suomen työllisyyteen, talouteen, ilmastonmuutoksen torjuntaan ja energiaomavaraisuuteen. Pitkäjänteinen energia- ja ilmastopolitiikka tukee taloutta, työllisyyttä ja yrittäjyyttä painottavat uusiutuvan energian järjestöt Helsingissä 14.3.2019 järjestetyssä…
-
76 % suomalaisista pitää ilmastonmuutosta vakavana uhkana – vaikuttaa myös äänestyskäyttäytymiseen
Yli kaksi kolmasosaa suomalaisista on muuttanut kulutus- tai käyttäytymistottumuksiaan ilmastonmuutoksen vuoksi. Tulevissa eduskuntavaaleissa 40 prosenttia äänestäjistä sanoo valitsevansa ehdokkaan, joka toimii ilmastonmuutoksen torjumiseksi, tuore tutkimus kertoo [i]. 41 % suomalaisista on vähentänyt punaisen lihan syömistä, 32 % vähentänyt oman auton käyttöä, 25 % vähentänyt lentomatkustamista, 16 % jättänyt lapset hankkimatta ja 1 % hankkinut…