-
Suomesta lähetettiin Ukrainaan aurinkosähköjärjestelmä ja muuta energia-alan materiaaliapua
Suomi on ollut sodan aikana yksi eniten energia-alan apua Ukrainaan tarjonneista maista. Tiistaina 14.3. Suomesta lähti viimeisimpänä energia-alan materiaaliapukuljetuksena Ukrainaan älykäs aurinkosähköjärjestelmä. Ukrainaan lahjoitettu aurinkosähköjärjestelmä on varustettu älykkäällä varavoimajärjestelmällä, jonka avulla kriittisten sähkölaitteiden toiminta voidaan turvata sähkökatkon aikana. Lahjoituksen on tehnyt suomalainen energia-alan yritys PlayGreen (nyk. Kerabit Aurinkosähkö) ja se toimitetaan Ukrainaan EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta. …
-
Flexensin spin-off HydRe saa Energiavirastolta 800 000 euron investointituen vedyn tankkausaseman rakentamiseen Lietoon
HydRe perustettiin vuoden 2022 alussa Flexensin spin-off -yhtiönä kehittämään vedyn tankkausasemaverkostoa raskaan liikenteen tarpeisiin Pohjois-Euroopassa. HydRe haki marraskuussa Energiaviraston uusiutuvan vedyn tankkausasemien investointitukea. HydRe:lle myönnettiin noin 800 000 euroa Suomen ensimmäinen vedyn tankkausaseman rakentamiseen Lietoon. Suunnitelmana vetytankkauksen tehostaminen Liedon asema on määrä avata vuoteen 2024 mennessä. HydRen kunnianhimo ei kuitenkaan lopu tähän: vuoteen 2025…
-
Liikenteen infrastruktuurituen kilpailuajankohdat syksyllä 2022 on julkaistu
Energiavirasto kilpailuttaa tukea ajoneuvojen suuritehoisille latauspisteille ja uusiutuvan vedyn tankkauspisteille. Infotilaisuuden 28.9.2022 esitysmateriaali on nyt saatavilla. Energiavirasto on tehnyt päätöksen seuraavien kilpailutusten järjestämisestä: Ajoneuvojen suuritehoisille latauspisteille on haettavissa tukea 5.10.2022 – 26.10.2022 Uusiutuvan vedyn tankkauspisteille on haettavissa tukea 5.10.2022 – 26.10.2022. Tuesta kiinnostuneita tahoja pyydetään olemaan suoraan yhteydessä Energiavirastoon hyvissä ajoin ennen hakuaikaa. Tukea kohdistetaan…
-
Fossiilittoman liikenteen tiekartan toimiin osoitettiin rahoitusta
Varautumisen ministerityöryhmä linjasi 7.4.2022 vihreän siirtymän kokonaispaketista vuosille 2022 ja 2023. Osana tätä pakettia osoitettiin rahoitusta fossiilittoman liikenteen tiekartan toimiin. Fossiilittoman liikenteen tiekartan tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä. Valtioneuvosto teki periaatepäätöksen tiekartasta 6.5.2021. Sen toimilla on tarkoitus vähentää erityisesti tieliikenteen kasvihuonekaasupäästöjä. ”Hallitustenvälinen ilmastopaneeli IPCC vetosi tällä viikolla päästövähennysten tehostamiseksi. Se muistuttaa,…
-
Asetus infrastruktuurituesta edistää sähkö-, kaasu- ja vetyajoneuvojen lataus- ja tankkausverkon laajentamista Suomessa
Valtioneuvosto antoi 17.3.2022 asetuksen sähköisen liikenteen, biokaasun ja uusiutuvan vedyn liikennekäytön infrastruktuurituesta vuosina 2022–2025. Tavoitteena on edistää näiden vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttöä tieliikenteessä tukemalla lataus- ja kaasuntankkausverkon laajentamiseen liittyviä investointeja. Valtion vuoden 2022 talousarviossa tähän tarkoitukseen on varattu 13,2 miljoonaa euroa kolmen vuoden siirtomäärärahana. Vuosina 2022–2023 tukea myönnetään osana Suomen kestävän kasvun ohjelman mukaista elpymis- ja…