-
Energiatehokas lämmitys 2017 – digitalisaation kyydissä
Energiatehokkuus on parhaillaan puskutraktorin kyydissä. Kuskina on digitalisaatio, joka auraa perinteiset tuotekeskeiset toimintamallit pois tieltään ja avaa valtatien uusille toimintamalleille. Samalla puskutraktori avaa tietä niille teknologioille, jotka kykenevät tukemaan uusien toimintamallien kehittymistä. Digitalisaation myötä tuotteesta, entisestä isännästä, tulee palvelija. Tähän asti olemme parantaneet kotien ja kiinteistöjen energiatehokkuutta ostamalla energiatehokkuutta edistäviä tuotteita. Kauppiaat ovat menestyksekkäästi…
-
Lähienergialiiton uutiskirje 11/2016: GreenEnergy Finland toimittaa aurinkovoimalat Suomen suurimpaan valtakunnalliseen yhteishankintaan, energia- ja ilmastostrategia tarpeettoman pessimistinen
älykäs energia, Anna-Maija Juuso, Antti Pitkänen, aurinkokeräin, aurinkosähkö, BCDC Energia, energia- ja ilmastostrategia, energiapolitiikka, energiatehokas rakentaminen, GreenEnergy Finland, Internet of things, lähes nollaenergiarakennus, NZEB, Raimo Lovio, Samuli Honkapuro, Savosolar, SLUSH, Smart Energy Transition, SuomiAreena, SYKE, Tampereen oopperajuhlat, Tietoturva, Timo Huomo, uutiskirjeLähienergialiitto haluaa levittää ymmärrystä suomalaisen uusiutuvan energian käytöstä mahdollisimman laajalle yleisölle. Marraskuu tarjosi mm. GreenEnergy Finland toimittajaksi Suomen suurimpaan aurinkovoimaloiden yhteishankintaan, Lähienergialiiton kokonaiskuvan lähienergian kehityksestä, nykytilanteesta ja tulevista mahdollisuuksista, SLUSH oheistapahtuman, kannanotot energia- ja ilmastostrategiaaan sekä lähes nollaenergiarakentamisen asetuksiin. Tulevia tapahtumia Sähkön tehopohjainen siirtohinnoittelu -työpaja järjestetään 13.12.2016 Helsingissä. Lähienergialiitto järjestää jäsenilleen työpajan, jossa käsitellään uusiutuvan energian eri tuotantomuotojen ja energiatehokkuus-/kysyntäjoustopalveluiden kannattavuutta. Työpajassa kuullaan alustukset Karoliina Auviselta…
-
Miksi sähkölampun pitää olla tietoturvallinen?
Ei tarvitse mennä montaa vuotta taaksepäin, jolloin yllä olevasta kuvasta oli helppo tunnistaa se ainoa tietoturvariski. Nykyään tilanne on lähes täysin päinvastainen, ainoastaan yhden kuvan esineen osalta voit olla varma sen tietoturvallisuudesta. Anna-Maija Juuso kirjoittaa IoT-laitteiden tietoturvasta: se paranee vasta, kun lainsäädäntö ja asiakkaat sitä vaativat. Ja miksi jääkaapin tietoturvasta pitää huolehtia? Kirjoitus on tehty osana BCDC…