Aurinkoenergian uudet mahdollisuudet Suomessa

Aurinkosähkö aurinkolämpö

Lähienergialiitto ja DigiDecarbon-hanke järjestävät aurinkoenergian nykytilannetta ja tulevaisuutta käsittelevän tilaisuuden. Aurinkoenergia laajemmalle hyödyntämiselle on yhä paremmat mahdollisuudet. Sääntely on sallivampaa ja tarjoaa entistä tasapuolisemmat mahdollisuudet yhä laajemmalle energian kuluttajakunnalle (kotitaloudet, yritykset, maatilat, asunto-osakeyhtiöt). Aurinkoenergiaan liittyvät yritykset ja palvelut ovat monipuolisempia kuin ennen. Samoin on otettu käyttöön uusia tapoja hyödyntää aurinkoenergiaa. Omaan käyttöön mitoitetuista aurinkovoimaloista on siirrytty MW-kokoluokan aurinkovoimaloihin.

 

Aika: tiistai 17.5.2022 13.00-16.30

Paikka: Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, Ekonominaukio 1, Otaniemi. Sali T004 rakennuksen pohjakerroksessa. Näin pääset perille.

 

Ohjelma

13.00 Näin aurinkoenergia yleistyi Suomessa, Tapio Tuomi Lähienergialiitto

13.10 Paneelikeskustelu: aurinkosähkön uudet toimijat. Moderaattorina professori emeritus Raimo Lovio, Aalto-yliopisto. Keskustelemassa Markus Andersen NAPS Solar Systems, Petri Pylsy Kiinteistöliitto, Antti Keskinen Ilmatar ja Olli-Pekka Purhonen Solarigo.

14.30-14.45 tauko, kahvitarjoilu

14.45 – 14.55 Energiaremonttien ja -yhteisöjen vauhdittaminen referenssitiedolla. Professori Sampsa Hyysalo Aalto-yliopisto

14.55 Paneelikeskustelu: aurinkoenergian uudet sovellutuskohteet. Moderaattorina toiminnanjohtaja Tapio Tuomi, Lähienergialiitto. Keskustelemassa Jari Varjotie Savosolar Oyj, Aapo Holma Solarvoima, Jouni Penttinen Playgreen Finland.

16.00 vapaata keskustelua

16.30 tilaisuus päättyy

 

Ajankohtaista

jätevoimala Vantaan energia

Vantaan Energia ja Wärtsilä aloittavat yhteistyön hiilineutraalin synteettisen biokaasun tuotantoprojektissa

Teknologiakonserni Wärtsilä ja energiayhtiö Vantaan Energia ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen konseptiselvityksestä, jossa tutkitaan Power-to-Gas -laitoksen kannattavuutta Vantaan Energian jätevoimalan yhteydessä. Yhteistyösopimus allekirjoitettiin toukokuussa, ja se on voimassa 12 kuukautta.   Sähköenergiaa on mahdollista konvertoida polttoaineeksi ja varastoida, kun se muutetaan elektrolyysin kautta vedyksi ja edelleen hiilidioksidia käyttäen metanoinnin avulla kaasuksi (Power-to-Gas). Vantaan Power-to-Gas -laitoksen on määrä […]