Voimatel Oy osaksi Enersense International Oyj:ta

by

Arvopohjainen monialakonserni KPY ja päästöttömien energiaratkaisuiden toteuttaja Enersense International Oyj ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaisesti Enersense hankkii KPY:n kriittiseen infrastruktuuriin ja energiapalveluihin erikoistuneen tytäryhtiö Voimatel Oy:n koko osakekannan osakevaihdolla. Kyseessä on
merkittävä järjestely toimialalla, minkä vuoksi yrityskauppa on ehdollinen muun muassa Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnälle. Osakevaihdon lisäksi Osuuskunta KPY tekee 2,2 miljoonan euron sijoituksen. Enersenseen. Voimatel omistaa Optiwatin.

 

Voimatelillä on keskeinen rooli yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisen infrastruktuurin eli tieto-, jakelu ja siirtoverkkopalveluiden suunnittelussa ja toteutuksessa sekä energiapalveluissa kuten aurinkoenergian, sähköisen liikenteen, energian käytön optimoinnin ja energian varastoinnin palveluissa. Enersense puolestaan toimii energiamurroksen aallon harjalla. ”Voimatelin ja Enersensen toiminnat nivoutuisivat järjestelyn toteutuessa luontevasti toisiinsa kestävän kehityksen näkökulmasta. Enersense tuo näkemyksemme mukaan vahvat hartiat Voimatelin kehittämiseen”, kommentoi KPY-konsernin toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen.
Voimatelin toimitusjohtaja Timo Rask painottaa, että kaupan toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää. Kaikki työt jatkuvat kuten ennenkin eikä yritysjärjestely vaikuta tässä vaiheessa tekemiseen.

Osaava henkilöstö

”Voimatelin osaavasta henkilöstöstä tulisi kaupan toteutuessa tärkeä osa modernia, toimialaa uudistavaa kasvua tavoittelevaa yhtiötä, mikä mahdollistaisi entistäkin paremmat edellytykset kehittymiselle”, Rask toteaa.”Enersensen kasvustrategian mukaisesti haemme kasvua sekä orgaanisesti että yritysostoin. Voimatelin hankinnan myötä saamme paljon lisää osaavaa henkilöstöä, mikä mahdollistaa konsernin kasvun ja kehittymisen jatkossakin. Yrityskaupan seurauksena saavutamme synergiaetuja Enersensen ja Voimatelin liiketoimintojen samankaltaisuuden vuoksi. Kun yhdistämme osaamisemme, pystymme toimimaan tehokkaammin, parantamaan kannattavuuttamme ja vastaamaan kilpailuun. Enersense on jatkossa entistä kyvykkäämpi edistämään tieto- ja energiaverkkoratkaisuja sekä voimakkaasti kasvavia energiapalveluita kuten esimerkiksi aurinkoenergian ja sähköisen liikenteen palveluita”, kommentoi Enersense International Oyj:n toimitusjohtaja Jussi Holopainen. Osuuskunta KPY:n hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkanen toteaa kaupan luovan uusia mahdollisuuksia Voimatelin toiminnan kehittämiseen muuttuvassa toimintaympäristössä: ”Energiapalveluihin ja digitalisaatioon investoidaan laajalti eri puolilla maailmaa. Samaan aikaan toimialalla korostuvat vihreäsiirtymä, yhä kireämmät toimitusvarmuusvaatimukset ja muun muassa älykkyyden lisääminen osaksipalveluita ja verkkoja. Tässä murroksessa on tärkeää, että Voimatel saa Enersensestä omistajan, jolla on toimialafokus ja sen myötä kyvykkyys tukea Voimatelia seuraavissa kehitysaskeleissa”. KPY:stä tulisi järjestelyn toteutuessa yksi Enersensen suurimmista omistajista yli kahdeksan prosentin osuudella.

Tämä sopii erinomaisesti KPY:n Momentum-strategiaan, joka tähtää pitkäjänteiseen, yhdessä muiden omistajien kanssa tehtävään kasvuun, kehittymiseen ja arvonnousuun.

”Voimme olla tyytyväisiä tähän ratkaisuun. Sekä KPY:n että Voimatelin hallitukset ja yhtiöiden toimiva johto katsovat, että järjestely on Voimatelin ja sen henkilöstön, sekä myös KPY:n omistajien edun mukainen”, Tikkanen kertoo.

Ajankohtaista

Aurinkosähkö

Uusiutuvan energian rahoitusmekanismin haku aurinkosähköhankkeille avattu

Luxemburg rahoittaa EU:n uuden uusiutuvan energian rahoitusmekanismin kautta 40 miljoonalla eurolla Suomeen sijoittuvia aurinkosähköhankkeita. Tuettavat hankkeet valitaan kilpailutuksen kautta, jonka hoitavat Euroopan komissio ja Euroopan ilmasto-, infrastruktuuri- ja ympäristöasioiden toimeenpanovirasto CINEA. Suomen ja Luxemburgin välinen sopimus rahoituksesta on ensimmäinen EU:n jäsenvaltioiden välinen sopimus rahoitusmekanismin hyödyntämisestä. Rahoitusmekanismin mukainen haku on avattu 18.4.2023. Hankkeiden tulee sijaita Suomessa, […]